„Ha ketten közületek egyetértve kérnek valamit a földön,
meg fogják kapni mennyei Atyámtól.” (Mt 18,19)

Gyermeknap az alsóban
„Híres Orsolyám”
„Az Orsolya nemcsak nevel, oktat, de példát is mutat”
„Embernek lenni! Csak-embernek, semmi egyébnek”
Szülők Akadémiája: Földi-Kovács Andrea - Keresztény társadalmi felelősség
Szalagavató Szent Angéla ünnepén – „Véget ért a próbajáték…”
Floorball diákolimpia

Fejlesztés háttere

A SZENT ORSOLYA RÓMAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM REKONSTRUKCIÓJA

A fejlesztés célja, hogy a korszerű infrastrukturális feltételek megteremtésével minőségi és befogadó oktatási környezet alakuljon ki. Az épületegyüttes fejlesztése hozzájárul a racionális és hatékony működést biztosító, korszerű nevelési és oktatási környezet kialakításához, ezen túl a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek biztosításához. A fejlesztés hosszútávú célja az, hogy a térség fiataljai számára megfelelő szintű tanulási környezetet biztosítson, amely által továbbtanulási esélyeik javulnak.

Videó a felújításról

Átadásról néhány információ

A megvalósult beruházást 2021. október 28-án ünnepélyes keretek között áldotta meg Dr. Veres András győri megyéspüspök. Az eseményen – amelyen a beruházásban közreműködők és a soproni önkormányzat képviselői mellett az iskola tantestülete is részt vett - felszólalt Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője, valamint Dr. Kovács András igazgató úr.

Fényképes beszámoló:

 

 

 

 

További képek...

Megáldották a felújított Szent Orsolya-iskola épületét

Ünnepélyes keretek között Dr. Veres András, a Győri Egyházmegye püspöke Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelenlétében megáldotta a 2,9 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból felújított és korszerűsített Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium épületét csütörtökön Sopronban.

A soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium a város legnagyobb oktatási intézménye. Az óvodás kortól az érettségiig bezárólag közel 1100 gyermek és fiatal neveléséről 100 pedagógus gondoskodik. A fejlesztés célja az volt, hogy korszerű testi, szellemi, valamint lelki nevelési és oktatási környezetet teremtsenek a gyermekek számára, amely hosszútávon erősíti a továbbtanulási esélyüket és bővíti elhelyezkedési lehetőségeiket. Mindezeken túl hozzájárul az oktatás magas színvonalának megtartásához és folyamatos emeléséhez.

© 2016-2022 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde