„Én arra születtem és azért jöttem e világra, hogy tanúságot tegyek az igazságról.” (Jn 18,37b)

Lámpás felvonulás Márton napján
Rendhagyó történelemóra a soproni népszavazásról
Befejeződött a teljes felújítás
Tanári zarándoklat 2021-ben
1956-ra emlékeztünk – „Egy nép kiáltott. Aztán csend lett.”
Szent Orsolya napján
Országos döntőbe jutottak tanulóink
Közlekedésbiztonsági nap

Fejlesztés háttere

A SZENT ORSOLYA RÓMAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM REKONSTRUKCIÓJA

A fejlesztés célja, hogy a korszerű infrastrukturális feltételek megteremtésével minőségi és befogadó oktatási környezet alakuljon ki. Az épületegyüttes fejlesztése hozzájárul a racionális és hatékony működést biztosító, korszerű nevelési és oktatási környezet kialakításához, ezen túl a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek biztosításához. A fejlesztés hosszútávú célja az, hogy a térség fiataljai számára megfelelő szintű tanulási környezetet biztosítson, amely által továbbtanulási esélyeik javulnak.

Videó a felújításról

Átadásról néhány információ

A megvalósult beruházást 2021. október 28-án ünnepélyes keretek között áldotta meg Dr. Veres András győri megyéspüspök. Az eseményen – amelyen a beruházásban közreműködők és a soproni önkormányzat képviselői mellett az iskola tantestülete is részt vett - felszólalt Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője, valamint Dr. Kovács András igazgató úr.

Fényképes beszámoló:

 

 

 

 

További képek...

Megáldották a felújított Szent Orsolya-iskola épületét

Ünnepélyes keretek között Dr. Veres András, a Győri Egyházmegye püspöke Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelenlétében megáldotta a 2,9 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból felújított és korszerűsített Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium épületét csütörtökön Sopronban.

A soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium a város legnagyobb oktatási intézménye. Az óvodás kortól az érettségiig bezárólag közel 1100 gyermek és fiatal neveléséről 100 pedagógus gondoskodik. A fejlesztés célja az volt, hogy korszerű testi, szellemi, valamint lelki nevelési és oktatási környezetet teremtsenek a gyermekek számára, amely hosszútávon erősíti a továbbtanulási esélyüket és bővíti elhelyezkedési lehetőségeiket. Mindezeken túl hozzájárul az oktatás magas színvonalának megtartásához és folyamatos emeléséhez.

© 2016-2021 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium