„Én arra születtem és azért jöttem e világra, hogy tanúságot tegyek az igazságról.” (Jn 18,37b)

Lámpás felvonulás Márton napján
Rendhagyó történelemóra a soproni népszavazásról
Befejeződött a teljes felújítás
Tanári zarándoklat 2021-ben
1956-ra emlékeztünk – „Egy nép kiáltott. Aztán csend lett.”
Szent Orsolya napján
Országos döntőbe jutottak tanulóink
Közlekedésbiztonsági nap

Megáldották a felújított Szent Orsolya-iskola épületét

Ünnepélyes keretek között Dr. Veres András, a Győri Egyházmegye püspöke Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelenlétében megáldotta a 2,9 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból felújított és korszerűsített Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium épületét csütörtökön Sopronban.

A soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium a város legnagyobb oktatási intézménye. Az óvodás kortól az érettségiig bezárólag közel 1100 gyermek és fiatal neveléséről 100 pedagógus gondoskodik. A fejlesztés célja az volt, hogy korszerű testi, szellemi, valamint lelki nevelési és oktatási környezetet teremtsenek a gyermekek számára, amely hosszútávon erősíti a továbbtanulási esélyüket és bővíti elhelyezkedési lehetőségeiket. Mindezeken túl hozzájárul az oktatás magas színvonalának megtartásához és folyamatos emeléséhez.

A beruházás részeként felújították az Orsolya téri épület belső tereit, köztük a Cifra folyosót, lefedték az udvart, amely révén bővült az aula, kialakult egy tornaszoba és egy tetőterasz. Sportudvart alakítottak ki és egy lépcsőt, amely a mélyudvart köti össze a függőkerttel. Mindezeken túl a fejlesztéssel a korábban használaton kívüli terek közösségi funkciót kaptak.

A Horváth-házban szintén megújították a belső tereket és a homlokzatot, visszaállították az egykori főbejáratot a Várkerületen, kicserélték a nyílászárókat, kilencszáz ember kiszolgálására alkalmas konyhát alakítottak ki, bővítették az étkezőt és a dísztermet, valamint akadálymentesítették az épületet egy lift elhelyezésével.

Az építési munkálatokon túl korszerű nevelési-oktatási eszközöket és bútorokat szereztek be. A kivitelezés 2019 év végén indult az Orsolya téri épületben, amelyet a Horváth-ház követett.

A beruházás 1.079.150.796 forint európai uniós, valamint 1.820.919.572 forint hazai támogatásból valósult meg.

© 2016-2021 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium