Szent Margit Nap

 

 

 

 

 

 

Katolikus óvodáink életében nagy hangsúlyt fektetünk az ünnepekre, melyek különböznek a hétköznapoktól. Ezek az ünnepek felemelnek Bennünket, eltöltik szívünket örömmel, és gazdagodunk általuk. Maga az ünnep attól lesz igazán szép és értékes, amilyen szép, odaadó, lelkes, tiszta és örömteli az ünnepre való készületünk.

Számos ünnepünk közül a január 18-i egy igazán kedves számunkra, hiszen óvodánk védőszentjéről, Árpád-házi Szent Margitról emlékezhetünk meg.

Ehhez az alkalomhoz több kezdeményezés is, mondhatjuk már hagyomány köthető.

Az egyik ilyen hagyományunk, hogy a karácsonyi szünet után visszaérkezve az óvodába, gyermekek és óvodapedagógusok közösen, különböző technikák segítségével csodálatos alkotásokat készítenek, A kicsi királylány életéről készített óvónői és gyermekmunkákat  a soproni  Szent Margit Templomban évről évre kiállítjuk.

Ehhez kapcsolódóan az Orsolya Iskola tanulóinak rajzpályázatot hirdetünk. A beérkezett művekből kerítéskiállítás tekinthető meg óvodánk udvarán.

A legszebbnek ítélt alkotások pedig szintén a templomban kapnak helyet.

Az idei évebem

"Szigeti klastromban, nagy Duna mentében,

Élt ez a királylány angyali szépségben...." címmel hirdettük meg rajzversenyünket, melyre 81 csodálatos alkotás érkezett.

Szent Margit nap reggelén ünnepi szentmisén vettünk részt azokkal az Orsolya  iskolás diákokkal, akik egykor óvodásaink voltak. A szentmisét Marics István atya mutatta be Kovács Gergő Vilmos atyával.

A délelőtt folyamán az óvodában Balogh Eszter üvegfestő művésszel és a Felhőtáncoló Kreatív Műhely pedagógusával, Kós Eszterrel Szent Margit életéhez fűződő kreatív foglalkozáson vehettek részt a gyermekek. Meseszép alkotások születtek, melyet a gyermekek büszkén mutatták meg szüleiknek.

Igazán szép, méltó ünneppel indítottuk a 2024-es évet!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde