Zene projekthét a Szent Orsolya Óvodában

 

 

 

 

 

 

Október elseje a zene világnapja. Ezen alkalomból minden évben projektnapot szervezünk a gyermekeknek a zene jegyében.

Nagyon fontos számunkra a zene, a közös ének, hiszen a gyermekek számára egyszerre élmény és ismeretszerzés forrása, mely kihat egész személyiségük fejlődésére, formálására.

Az év minden napján zenei élményhez juttatjuk gyermekinket.

Idén egy egész hetet szántunk rá, hogy gyermekeink különböző hangszerekkel ismerkedjenek meg. Zenepedagógusok, zeneiskolai növendékek, énekesek és meglepetés vendég is érkezett hozzánk.

Hét elején Disney dalokat hallhattunk Mészáros Hanna és Tischler Noémi előadásában. Gyönyörű énekhangjukkal kápráztattak el mindannyiunkat.

Kedden a gyermekek hangszereket készítettek, mellyel zenélhettek is.

Szerdán a ritmusok világába kalauzolt el bennünket Vida Mihály zenepedagógus növendékei segítségével. Fantasztikus élmény volt, nem csak a gyermekek számára.

Csütörtökön Tama Krisztina zenepedagógus egy kedves mesén keresztül mutatott be nekünk egy különleges hangszert. A harmónikát Marci szólaltatta meg, ami nagyon tetszett a gyerekeknek.

A mese után a hangszerkiállítást néztük meg az óvoda előterében, ahol az óvónénik hangszerbemutatót tartottak.

A hét egy meglepetést tartogatott a gyermekek számára. Gryllus Vilmos koncerten vehettünk részt, ahol együtt énekelhettünk a művésszel.

Csodálatos élményekkel gazdagodtunk a héten. Bízunk benne, hogy sok zenekedvelő, zeneművelő kisgyermeket nevelünk ki óvodáinkban.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde