Orsolya nap

 

 

 

 

 

 

Fontos számunkra, hogy a Szent Orsolya intézményéhez tartozunk. Minden lehetőséget megragadunk, hogy valamilyen módon bekapcsolódjunk az iskola életébe. Az év során több programon részt veszünk pedagógusainkkal, de óvodásainknak is akadnak érdekes programok, melyek alkalmával szívesen ellátogatunk a gyönyörű, ódon gimnáziumi falak közé.

Az év első ilyen szép alkalma, iskolánk névadójának ünnepe, Szent Orsolya napja.

Ezt a napot az iskolában töltöttük. A gyermekeket reggel kézműveskedéssel vártuk, ahol Orsolya életéhez kapcsolódóan készítettünk koronát, várakat, hajókat…

Míg a kicsiket táncra és éneklésre hívták az óvónénik, addig a nagyok az alsó tagozatosokkal szentmisén vettek részt, melyet Gergő atya és Kristóf atya mutatott be. A szentmise végén újmisés áldásban is részesültünk.

A nap zárásaként örömmel fogadtuk Gryllus Vilmost, akivel együtt énekelhettünk. Ismert dalait lelkesen énekeltük, dúdoltuk vele, sokat tapsoltunk és nevettünk. Nemcsak gitáron, de még csellón is játszott nekünk, amiből kisegereket, macskákat is elővarázsolt. Igazán tartalmas nap volt, sok-sok lelki, zenei élménnyel gazdagodtunk. Jó volt együtt ünnepelni.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde