A Mogyorósok rendhagyó könyvtárlátogatása

 

 

 

 

 

Csoportprofilunk szerves részét képezi, hogy gyermekeink megismerjék Sopron főbb kulturális intézményeit, köztük a Széchenyi István Városi Könyvtárat is. A tavalyi nevelési évben felvettük a kapcsolatot a Gyermekkönyvtárral, akik örömmel fogadták megkeresésünket. A három alkalom foglalkozásai, a könyvtárosok kedves fogadtatása, valamint a könyvek varázslatos világa elősegítette, hogy gyermekeink közül szinte mindenki beiratkozott olvasója és rendszeres látogatója lett a könyvtárnak. 

Október 13-án a Gyermekkönyvtár és a WindDogs Sport és Terápiás Kutya Egyesület közreműködésével kutyás foglalkozást szerveztek az állatvédelmi témahét jegyében, melyen a város két nevelési-oktatási intézmény egy-egy csoportja vehetett részt. A tavalyi lelkes és fegyelmezett könyvtárlátogatásoknak köszönhetően a gyermekkönyvtárosoknak ránk esett a választása, melyet ezúton is hálásan köszönünk!

Fufu kutyával izgalmas feladatokat csinálhattak közösen gyermekeink: mozogtunk, tornáztunk, játszottunk, válogattunk, számoltunk. A kutyus aktív jelenléte vidámsággal töltötte el a kisebbeket-nagyobbakat, még a csendesebb, visszahúzódóbb gyermekeink is lelkesen, bátran beálltak a játékokba. A foglalkozás végén simogatással köszöntünk el a kutyustól, a foglalkozás vezetőinek pedig közös gyermekalkotással köszöntük meg a lehetőséget.

Ígéretet tettünk a gyermekkönyvtárosoknak, hogy hamarosan újra ellátogatunk hozzájuk!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde