Te Deum

 

 

 

 

 

Nevelési évünk Veni Sancte szentmiséjén a Szent Mihály Templomban ünnepelhettünk és most az év végén is ebben a templomban adtunk hálát mindazért a sok élményért, szép pillanatért, amit ebben a nevelési évben átélhettünk. Azért a sok jóért, értékesért, amit egymásnak adhattunk és egymástól kaphattunk.

A Szent Orsolya Óvoda és a Szent Anna Óvoda-Bölcsőde közös hálaadó szentmiséjét Kovács Gergő Vilmos atya mutatta be. 

A szentmisét követően, - melyen kicsik és nagyok imádságos lélekkel, közös énekléssel vettek részt - az évzáró ünnepség követett. 

A köszöntő beszédnek a hála mellett, kiindulva Szent Péter első leveléből „Aszerint, hogy ki-ki milyen lelki ajándékot kapott, legyetek egymásnak szolgálatára, hogy az Isten sokféle kegyelmének jó letéteményesei legyetek. Aki beszél, az Isten szavait közvetítse! Ha valaki szolgál, azzal az erővel szolgáljon, amelyet az Isten ad neki, hogy így minden az Isten dicsőségére váljék Jézus Krisztus által.” a gyermekek és egymás szolgálata, a szolgáló szeretet volt a mondandója.

Ez a szolgálat tette oly különlegessé számunkra ezt a nevelési évet. Annak a sok-sok embernek a szolgálata, akik hosszú éveken át a gyermekek neveléséért, oktatásáért fáradoztak. Az ő alázatos, áldozatos, fáradhatatlan szolgálatuknak köszönhetően lehet a mi évünk oly különleges,  a jubileumok éve…

Nagy intézményünk 275. évfordulóját ünnepelte, egész éven át számos programmal, melyhez óvodáink és bölcsődénk is csatlakozott. Orsolya óvodánk Árpád-Házi Szent Margit néven 30 éve kezdte meg működését Legújabb intézményünk, a Szent Anna Óvoda-Bölcsőde pedig szeptemberben nyitotta meg kapuit a 250 éves egykori árvaház falai között. 

Ennyi ünnep, ennyi öröm, ennyi élmény sokaknak évekig nem adatik meg. Nekünk megadatott, ez az ajándék is…

Jubileumi évünk alkalmából egy Szülői Elismerő Díjat hoztunk létre, melyet intézményünk  igazgatója, Dr. Kovács András adott át a szülőknek. 

 Az elismerő oklevelet és a díjat Erdei Szülők, Hanzséros Renáta, Horváth-Doriné Rácz Noémi, Kiss Szilárd és Szőke Csaba vehették át.

Ezután a legkisebbjeink, „ballagó” bölcsiseink köszöntése következett. A kis tarisznya mellé az óvodásoktól egy szép éneket, az óvodapedagógusoktól kisgyermeknevelőktől egy bábelőadást kaptak ajándékba a kicsik, melyet minden jelenlévő örömmel hallgatott meg.

Igazán csodálatos ünnep volt.

 

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde