Egészséghét a Szent Anna Óvoda-Bölcsődében

 

 

 

 

 A Szent Anna Óvoda-Bölcsőde első egészség hetén az óvodapedagógusok és a szülők sok-sok érdekes programmal készültek a gyermekeknek.

A hétre rengeteg finom gyümölcs és zöldség érkezett a szülők felajánlásából. Ezeket nemcsak megkóstolták, hanem fel is dolgozták az óvodások: salátát, turmixot, aszalt gyümölcsöt készítettek belőle, mellyel megvendégelték a bölcsődéseket is.

Az egészséges étkezés mellett a mozgás fontosságáról sem feledkeztünk meg, hiszen a hét elején Dorina néni várta az ovisokat érdekes sorversennyel, ügyességi játékokkal, majd Gyarmati Zoltán testnevelő tanár is mozgásra hívta a gyerekeket. Sok-sok mozgásos, vicces játék várta őket, amivel jól átmozgatták magukat.

Mindemellett Dr. Huber Gergely fogorvos is ellátogatott a kicsikhez, hogy elmesélje, mivel is foglalkozik egy fogorvos, miért fontos az ő munkája, és mit kell tenni, hogy fogaink szépek és egészségesek legyenek. A mesével, énekkel átszőtt interaktív foglalkozás nagyon hasznos és tartalmas volt, jó hangulatban telt!

Nem csak a fogainkra, de a látásunkra is figyelni, vigyázni kell. Erről Erdei Szabolcs optikus tartott nagyon érdekes előadást a gyermekeknek. Sok különleges dolgot tudtunk meg a szem működéséről, hogy mit miért látunk, még olyat is, ami ott sincs igazából...

Egészséghetünk folyamán különféle teákat készítettünk az óvodásokkal. A népszerű italra való tekintettel ellátogattunk a Kasléder Teaházba, ahol finom, forró gyümölcsteát is megkóstolhattak a gyermekek.

Sok-sok mese, vers, mondóka és ének szólt az egészségről a héten.

Minden kedves együttműködőnek köszönjük támogató segítségét, aki előadásával, felajánlásával színesítette projekthetünket!

 

1. nap

 

2. nap

 

3. nap

 

4. nap

 

5. nap

 

 

 

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde