Egészség hete a Szent Orsolya Óvodában

 

 

 

 

 

 

Hagyományainkhoz híven januárban tartottuk meg egészség projekt hetünket a Szent Orsolya Óvodában. Az idei évben a szülők bevonásával, segítségével nagyon izgalmas, érdekes programokon vehettek részt a gyermekek és a szülők egyaránt.
Egész hét az egészséges táplálkozás jegyében zajlott, különféle zöldségeket, gyümölcsöket kóstolhattak a gyermekek, melyekből gyümölcssalátát, salátástálat, turmixot készíthettek. Nem csak kóstolásra motiválta a gyermekeket a sok szép színes, illatos zöldség, gyümölcs, hanem  alkotásra is, melyekből kiállítás is készült.
A hét folyamán ellátogatott hozzánk Lajtos Gergő, aki a zenés tornával (rock&roll) ismertette meg a kisgyermekeket. Ez a táncos foglalkozás nagyon tetszett az ovisoknak, mindenki szívesen részt vett rajta. 
Dr. Tóka Stephan fogorvos is vendégeskedett nálunk, aki elhozta magával két segítőjét, Viki dokit, és Eszter fogtündért is. Ők hárman rövid bemutatót tartottak a gyermekeknek a helyes fogmosásról, szájápolásról mese és fogtündér segítségével. A gyermekek ajándékba még fogkefét is kaptak, amit remélhetőleg sokszor és helyesen fognak használni.
Természetesen a szirénázó mentőautó sem maradhatott ki a programból. Farkas Levente és Lükő Péter mentőtiszt segítségével ismerkedhettek meg a gyermekek a mentőautóval, a benne lévő felszereléssel. Nagyon érdekes és hasznos volt ez a program is.
Dr. Bráz Petra és Lükő Péter egy maci rendelőt nyitott nekünk, ahol Terka macit műtötték meg a gyermekek az orvosok segítségével, valamint saját kismackójukat is megvizsgálhatták a rendelőben. A gyermekek orvosi sapkát, kesztyűt és maszkot vehettek fel, injekciót adhattak be a kismackónak, megnézték, meghallgatták a szívverését... ismerkedtek a belső szervekkel,
nagyon-nagyon érdekes, élvezetes délelőtt volt minden csoport számára.
A felnőtteknek délután Lükő Péter tartott előadást "mit tegyünk, ha baj van címmel, melyen szülők, pedagógusok vehettek részt!
Természetesen a lelki egészségről sem feledkeztünk meg, hiszen az utolsó napon (óvodánk ünnepének keretén belül) Angelico atya látogatott el hozzánk, aki szép hangjával, csodás rajzaival és meséjével kápráztatott el bennünket.
 
Hálás köszönet minden kedves szülőnek, előadónak, aki ebben a projektben szerepet vállalt, hogy ilyen jól sikerülhessen a hét és emlékezetes legyen gyermekeink számára.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde