Adventi gyertyagyújtások a Szent Orsolya Óvodában

 

 

 

 

 

 

 

A Püspök atya által megáldott adventi koszorúnk első gyertyáját advent első hétfőjén gyújtottuk meg ima és dalok kíséretében. Majd Cornelia Grzywa Karácsonyi 24 meséjének első történetét hallhatták gyermekeink, amely egy kicsi Csillag kalandjaiba vezetett bennünket. Advent minden napján együtt énekeltünk, imádkoztunk és hallgattuk meg a kis Csillagról szóló történeteket. Ezek jóságról, segítőkészségről, kalandokról, titkokról, különleges találkozásokról és természetesen a Szentestének a lényegéről, mondanivalójáról szóltak.

A második gyertyagyújtás alkalmával Tama Krisztina, Jacsó Erika és Magyar Ágnes zenepedagógusokat köszönthettük körünkben, akik egy kedves mese keretén belül zenéltek nekünk. Dóri és a Mikulástól kapott kismackója történetét hallhattuk zenei betétekkel. Közös éneklés még meghittebbé tette az ünnepet.

Adventi koszorúnk harmadik gyertyájának fényénél közösen énekeltünk, zenéltünk Süle Nórával és Kékes Katával a HJAMI zenetanáraival. Gyönyörű téli és karácsonyi dalokat hallhattunk tőlük, amiket ismertek a gyermekek, azt közösen énekeltük. A vendégeink meghallhatták kis Csillagocska meséjét, majd egy kis rögtönzött hangszerbemutatót is tartottak.

A várakozás utolsó napjaiban már nagyon izgatottak voltak a gyerekek. Minden nap a három csoport együtt hallgatta a karácsonyi mesét, együtt énekelt, imádkozott az adventi koszorú mellett.

Így volt ez december 19-én is, mikor vendégünk, Kovács Gergő Vilmos atya gyújtotta meg a negyedik gyertyát az adventi koszorún. Az együtt éneklés, imádkozás még bensőségesebbé tette az eljövendő ünnep meghitt hangulatát.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde