Adventi gyertyagyújtások a Szent Anna Óvoda-Bölcsődében

 

 

 

 

 

Adventi koszorúnk gyertyagyújtásait óvoda-bölcsődénk új kápolnájában tartottuk. Koszorúnk első gyertyáját, a hit lángját intézményünk lelkésze, Kovács Gergő Vilmos atya gyújtotta meg, aki advent jelentéséről, a várakozásról mesélt a gyermekeknek. Ezen a napon vendégünk volt Kovács Virág Kata, a Ferences Mária Misszionárius Nővérek tagja is, aki énekével és gitározásával tette színesebbé az ünnepet.

A második gyertyagyújtás alkalmával Németh István atya látogatott el hozzánk, aki nem érkezett üres kézzel, hiszen ajándékba egy mesét hozott, amit a gyerekek segítségével mesélt el. A szeretetről, bölcsességről szóló mese után fellobbant a remény lángja is. Ezt az alkalmat bölcsődéseink, legkisebbjeink műsora tette még kedvesebbé.

A harmadik pénteki napon a rózsaszín gyertya jelezte örömről beszélt a gyermekeknek Marics István atya, akinek a segítségére a Gesztenye csoportos gyermekek voltak. A szép ima és ének után István atya minden kisgyermeknek és felnőttnek karácsonyi ostyával kedveskedett.

Adventi koszorúnk utolsó gyertyagyújtásán Henczel Szabolcs atya gyújtotta meg a szeretetet szimbolizáló gyertyát. Így vált teljessé adventi koszorúnk fénye, mely mellett énekeltünk, imádkoztunk. Erre a gyertyagyújtásra a Mogyoró csoportos gyermekek készültek kis műsorral.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde