Szent Miklós az Orsolya Óvodában

 

 

 

 

 

 Idén ismét a kandalló melege mellett, énekszóval, imával vártuk Szent Miklós püspököt, aki el is érkezett hozzánk. Az óvoda ablakából először csak mókusokat láttunk szaladgálni az udvaron, aztán a gyertyagyújtás és a szép dallamok után egyszer csak megpillantottunk az erdő felől egy gyönyörű piros ruhában lévő alakot. Lassú lépteivel ahogy közeledett, felismertük az öreg Szent Miklóst.Fáradtan érkezett hozzánk, így gyorsan leültettük a hintaszékbe, hogy megpihenhessen. Egy kicsit énekeltünk, verseltünk neki, aztán ő ajándékozott meg minket. Először is adventi útunkon minden nap felolvasott mesét, december 6-án , ő mesélte el nekünk. Nagyon kedves volt, megnyugtató, és szeretettel teli, amit a gyermekek is megéreztek.

Nem csak jóságos szeretetével és a mesével ajándékozta meg a gyermekeket. Természetesen nagy csomagokkal érkezett, amik tele voltak ajándékokkal. Mindenkinek egyesével osztotta ki a meglepetést, amit a gyerekek öleléssel, mosollyal köszöntek meg Szent Miklósnak!

Igazán meghitt, csodálatos délelőtt volt…A csomagok könyveket rejtettek, amiben még egy levél is lapult minden gyermeknek…

Ezen a szép ünnepen velünk ünnepeltek a Soproni Egyetem Benedek Kar oktatói, és külföldi hallgatók Kissné Dr. Zsámboki Réka dékánhelyettes kíséretében.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde