Felszentelték a Szent Anna Óvoda-Bölcsőde kápolnáját

 

 

 

 

 

November 26-án, a hónap utolsó szombatján került sor a Szent Anna Óvoda-Bölcsőde felújított barokk kápolnájának újraszentelésére. Kicsik és nagyok izgatottan gyülekeztek az ünnepség előtt. Az alkalom meghittségét növelte az óvónők és kisgyermeknevelők műsora, melyet Locsmándi Zsófia bölcsődei és óvodai nevelésért felelős igazgatóhelyettes, óvodavezető szerkesztésében adtak elő a pedagógusok.  A Szent Anna tó története – nem meglepő módon - a Szent Anna kápolnában végződött és igazi meglepetésként a harang/csengettyűjáték varázsolta el a gyermekeket. A rövid liturgia keretében Dr. Veres András győri megyéspüspök, az intézmény fenntartója szólt az adventi várakozás és imádság fontosságáról, majd felszentelte a megszépült falakat, meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját és megáldotta a családok adventi koszorúit is. 

Az ünnepséget követően szülők, nagyszülők, gyermekek, óvónők, kisgyermeknevelők és dajkák örömmel töltötték az időt az adventi hangulatba öltöztetett udvaron, ahol forró tea, pogácsa és sok-sok közös játék várta őket.

A nem mindennapi eseményt az iskola vezetősége mellett megtisztelte jelenlétével dr. Farkas Ciprián polgármester, Horváth Imre városplébános és Kálmán Imre püspöki irodaigazgató.

Nem sok katolikus óvoda büszkélkedhet saját barokk kápolnával. A gyermekekhez méretezett padokkal ellátott aprócska templom mostantól a legkisebbek lelki és hitéleti nevelését fogja szolgálni.

 

Az eseményről további fotók megtekinthetőek itt. 

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde