Orsolya-nap

 

 

 

 

 

A Szent Orsolya Iskola idén ünnepli fennállásának 275. évfordulóját. Ebben a jubileumi évben az Orsolya-nap még különlegesebb volt, mint az előző években. A megszépült, megújult csodás épületben igazán méltó módon ünnepelhettek óvodásaink az iskola diákjaival együtt.

Az ünnep reggelén óvodásainkat az Orsolya Iskolában fogadtuk, ahol játszóházzal indítottuk a napot. A kézműveskedés közben sokat énekeltünk, mondókáztunk. A jó hangulatban elkészült alkotásokból kis kiállítást készítettünk, mely az iskola auláját díszíti.

A finom, meleg kakaó és kalács elfogyasztása után az alsó tagozatosokkal ünnepi szentmisén vettünk részt, ahol főt. Finta József atya prédikált a gyermekeknek az élet legnagyobb kincséről, a szeretetről.

A szentmisét követően T. Horváth József és Jacsó Erika örvendeztette meg gyermekeinket zenés előadásukkal. A koncerten soproni költők megzenésített verseit adták elő. A felcsendült dalok közül többet ismertek óvodásaink, melyeket boldogan énekeltek a művészekkel együtt. A közös éneklést közös tánccal zártuk!

Egy igazán szép és különleges napot tölthettünk együtt az Orsolya Iskolában! Örömmel tölt el bennünket, hogy mi is részesei lehettünk ennek az ünnepnek!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde