Vízkereszt – Óvodamegáldás

 

 

 

 

 

 

„Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben, Heródes király idejében, íme, bölcsek érkeztek napkeletről… Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát” (Mt 2,1; 11)

 

Vízkereszt legismertebb jelentése a betlehemi csillag által vezérelt háromkirályok vagy napkeleti bölcsek érkezésének ünneplése, akik ajándékot vittek a Kisdednek.

Aranyat, tömjént és mirhát, melyeknek fontos jelentésük van:

Az arany királyi ajándék volt, így ez az ajándék előrevetítette, hogy a gyermekben egy hatalmas király született meg, akinek királyi ajándék jár.

A tömjén isteni ajándék, hiszen a karácsonykor világra jött gyermek Isten egyszülött Fia.

A mirha pedig egy orvosság, fájdalomcsillapító volt, mellyel Jézus szenvedését vetítették előre.

Ezek voltak az ajándékok üzenetei – tudtuk meg Gergő atyától, aki ministránsai kíséretében érkezett meg hozzánk vízkereszt délelőttjén, hogy megáldja óvodánkat és a benne nevelkedőket.

A gyermekek énekszóval fogadták a vendégeket, majd Gergő atya gyerekekhez intézett kedves szavai után rövid szertartás és imádság következett, majd az újonnan megáldott szenteltvízzel meghintette csoportszobáinkat, és megáldotta a gyermekeket, felnőtteket egyaránt.

Karácsonyi énekszóra végigjártuk óvodánkat, és minden ajtóra felragasztottuk:

 

20*C+M+B*22

Christus Mansionem Benedicat!

Krisztus áldja meg e hajlékot!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde