Szociális segítő óvodánkban

 

 

 

 

 

 Az alábbiakban Majsa Erika szociális segítő levelét tesszük közzé:

 

A törvényi előírásnak megfelelően az Önök iskolájában is bevezetésre került az óvodai-iskolai szociális segítő tevékenység.

A Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézete Család- és Gyermekjóléti Központjának munkatársaként, mint óvodai-iskolai szociális segítő vagyok jelen az intézményben.

Ügyeleti idő: Hétfő 800 - 900

Ettől eltérő időpont egyeztetésére kérem telefonon vagy e-mailben keressenek!

Telefonszám: +3630-166-2158

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Forduljanak hozzám bizalommal!

 

Tájékoztatás az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatásról

  1. szeptember 1-től minden óvodában és iskolában kötelező a szociális segítő szolgáltatás biztosítása.

 

A szociális segítő feladatai:

A szociális segítő szolgáltatás elsősorban megelőző tevékenység, célja a gyermekek, tanulók egyéni fejlődésének segítése, valamint a csoportok, osztályok, közösségek fejlesztése.

A szociális segítő az óvodában, iskolában rendszeresen fogadóórát tart. A gyermek, szülő és a pedagógus egyaránt megkeresheti a gyermeket vagy gyermekközösséget érintő problémával. A szociális segítő információt, tanácsot ad, szükség esetén speciális szakember felkeresését javasolja. A segítő elérhetősége az intézményi faliújságon, honlapon elérhető.

A szociális segítő a csoportvezetővel, osztályfőnökkel egyeztetve, a felmerülő szükségletek alapján prevenciós foglalkozásokat biztosít a csoportoknak, osztályoknak. A foglalkozások a gyermekek életkorához igazodóan, az óvodai, osztályfőnöki munkához illeszkedve valósulnak meg.

A szociális segítő a fentieken túl lehetőség szerint részt vesz az intézmény közösségi eseményein.

A szociális segítőről:

A szociális segítő, felsőfokú szociális végzettséggel rendelkező szakember. Munkáltatója a Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézete.

Adatkezelés:

A szociális segítő titoktartásra kötelezett, munkája során a szolgáltatást igénybe vevők adatait az adatvédelmi előírásoknak megfelelően kezeli.

Panaszjog:

Amennyiben a szociális segítő munkájával kapcsolatosan panasz, kérdés merül fel, forduljon bizalommal Intézményünk igazgatójához Roth Gyulánéhoz. Elérhetősége: Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézete, 9400 Sopron, Vasvári Pál utca 2/A, telefonszáma: 99/524-361.

 

 

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde