Veni Sancte

A Szent Orsolya Intézménybe járó kisgyermekeknek és tanulóknak szeptember 1-én került sor az ünnepélyes évnyitóra Veni Sancte szentmise keretében.

 

Az ünnepi szentmisét Dr. Veres András megyéspüspök Kovács Gergő Vilmos iskolalelkésszel, Horváth Imre városplébánossal és az ünnepnek otthont adó Szent Imre Templom plébánosával, Németh Istvánnal együtt mutatta be. Az évnyitón hat kisgyermek két pedagógus kíséretében képviselte óvodánkat.

A szertartás végeztével – ahol a Szentlelket, mint a szeretet, tudás és bölcsesség lelkét kérve imádkoztunk a Szent Orsolya Intézménybe járó gyermekekért, tanulókért, családjaikért és az ott dolgozókért – a tanév hivatalos megnyitása következett.

A kiselsősök kedves verse után Dr. Farkas Ciprián polgármester jelképesen átadta az 1-2. osztályosoknak az ajándék füzetcsomagokat, majd ünnepi beszédében e különleges tanév kezdetén köszöntötte a tanulókat.

Dr. Kovács András igazgató úr évnyitó beszédével (mely az iskola honlapján olvasható) zárult az ünnep, melynek végén egy száz évvel ezelőtti népi fohásszal nyitotta meg az 2020/2021-es nevelési-oktatási évet:

 

Hozzád fohászkodom édes Istenem,

Munkálkodásomat neked szentelem.

Erőt, egészséget adj mindazoknak,

Akik szent nevedben híven dolgoznak.

Legyen szent áldásod minden fáradságon,

Mert ha áldásod nincsen rajta,

A munkának semmi haszna.

 

Fotók:

kisalfold.hu

sopronmedia.hu

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde