Nagycsoportosok búcsúztatója

Tarka mező virágai
Lilák, sárgák, kékek
Hadd kötök most belőletek
Búcsúcsokrot szépet.


Búzavirág, pipacs, láncfű
Marad még a réten-
Búcsúzom az óvodától
Hadd búcsúzzam szépen.

 

Az idei nevelési év sajnálatos módon nem a terveink szerint alakult. Elmaradtak megtervezett NEK-es programjaink, a Szent József napi apák napja, a húsvéti készület, Húsvét ünnepe, Anyák napja, az oviolimpia, Te Deum, a hétköznapok apró csodái, örömei. 

Mégis a nehézségek és a megpróbáltatások közepette rátalálhattunk valami egészen más csodára. A csendre, az otthon melegére, a család fontosságára, gyermekeink őszinte mosolyára, szeretetére. Megérezhettük, melyek az igazán fontos értékek: a minőségi együttlét, a mély beszélgetés, a törődés, az odafigyelés, a közös imádság, a hálaadás. Jelen lenni teljes valónkkal családunk életében hittel, reménnyel, szeretettel, Rábízva magunkat Istenre.

Igaz nem a megszokott módon, de mégis lehetőséget kaptunk, hogy nagycsoportosainkat elbúcsúztathassuk. Rendhagyó módon, szülők nélkül, kisebb, csendesebb, bensőségesebb ünnep keretén belül köszönhettek el ballagóink az óvodától, barátaiktól, az óvó néniktől, dadusoktól. Felszabadultan, vidáman, ragyogó mosollyal játszottunk, énekeltünk, táncoltunk együtt, majd könnyes szemmel adtuk át a ballagó tarisznyákat a búcsúzóknak.

 

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde