Adventi készület a nyugdíjas pedagógusokkal

 November végén ismét ellátogattak hozzánk a Soproni Nyugdíjas Pedagógus Otthon idősei. A "Híd a generációk közt" projektünk második alkalma valósulhatott meg november 28-án.

 

 

 

Egy kis adventi hangolódásra, készülődésre hívtuk a kedves néniket, hogy az ovisokkal együtt közösen készítsék el adventi koszorúikat. Rövid játék után hamar nekiláttunk a barkácsolásnak. A kisgyerekek nagy örömmel segítettek a néniknek, miközben kíváncsian hallgatták a régi időkről szóló karácsonyi történeteket. Az elkészült koszorúk mellett a kedves idős néniket közrefogva imádkoztunk, énekeltünk, verseltünk. Az adventi repertoár mellett a Mikulásváró dalok is előkerültek. A nénik szemébe könnyek szöktek, amit óvodásaink öleléssel, mosollyal próbáltak örömkönnyekké varázsolni.

Reméljük, hogy a közösen készített adventi koszorúk gyertyáinak fénye minden este egy kis boldogsággal, szeretettel tölti el a nénik, bácsik szívét!

Már mi is nagyon várjuk, hogy Karácsony előtt meglátogathassuk az otthon lakóit, és ajándékként egy kis Betlehemessel kedveskedhessünk nekik!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde