Első nap az Óvodában

Mindannyian nagy izgalommal vártuk ezt a napot, mind gyerekek, szülők és pedagógusok, hogy ebbe a szép új óvodába jöhessünk játszani, dolgozni. Az első nap reggelén nem érkeztek a gyerekek ismeretlen helyre, hiszen már az ünnepélyes átadón is bekukucskálhattak egy kicsit az óvodába, illetve az átadó utáni héten csoportonként egy-egy napot rászánva fellátogathattak az óvodába, és pincétől a padlásig végigjárhattak mindent.

Megkereshették a szekrényeiket, új jeleiket, játszhattak az új csoportszobákban a rengeteg szép játékkal. Érdekes volt számukra a galéria a mesekuckóval, ahogy a hatalmas ablakokon át szinte beúszik a természet a csoportszobákba,a falon lévő tapéta, amin jeleiket fürkészhetik, ezáltal méginkább magukénak érezhetik a csoportot, az óvodát.

Csak úgy ragyog az arcuk, csillog a szemük, boldogok ők is, mi is. Sok-sok csoda és lehetőség vár itt mindenkire!

Nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is lehetőségük nyílt szülői értekezlet keretében még az üzemszerű működés előtt körbenézni az óvodában, ismerkedni a hellyel, feltehették kérdéseiket.

Nehezen fogadtuk a hírt, hogy szeptembertől az idei nevelési évet nem az új helyen kezdhettük meg, de úgy érezzük, az iskolában eltöltött két hónap mégiscsak a hasznunkra vált. Szeptemberben sok új család, kisgyermek- szülő és kolléga érkezett a kis közösségünkbe, és ez a két hónap épp elegendő volt ahhoz, hogy megismerjük a gyermekeket, egymást, nyitottak, befogadóak legyünk, alkalmazkodjunk egymáshoz. Így a mai naptól az új helyünkön már összeszokott ki csapatként közös célként dolgozunk azon, hogy az épület nyújtotta adottságokat megismerjük, kialakítsuk napirendünket, szokás és szabályrendszerünket mindamellett, hogy a szép színes falakat valóban gyermeki játékkal, nevetéssel, vidámsággal, szakmailag is tartalmas élettel töltsük meg.

De első napunkról meséljenek a képek!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde