„Új parancsot adok nektek: szeressétek egymást!” (Jn 13,34)

Szepesség természeti csodái
Búcsú az iskolától - Ballagás 2019
Kérjük támogassa adója 1%-ával a Szent Orsolya Rend és Alapítványt
Húsvét
Mezei Futás sikerek a Diákolimpia városi - megyei döntőiben
Utak Istenhez
Tartsátok tiszteletben e napot

Kópházi zarándoklat

Szűz Mária születésnapját ünnepelve ismét felkerekedtünk, hogy Sopronból az Orsolya térről gyalog megérkezhessünk Kópházára a Kegytemplomba. A hét eleji nyárzáró viharok és esőzések, az őszbe forduló időjárás után nem gondoltuk, hogy a zarándoklat szeptember 7. időpontja lesz a végleges. Végül Gergő atya imái meghallgattattak, és az „égiek” igazi Mária születésnapjához méltó időt küldtek nekünk.

Verőfényes napsütésben a nagyobb csomópontoknál rendőri irányítással, Vissi András vezetésével, a Pihenőkereszten és a Balfi erdőn át vezetett az utunk. A napsugarak bekandikálását az ősz kezdetét csodáltuk az erdőben, majd egy időre elcsendesedve Gergő atya vezetésével rózsafűzért imádkoztunk a Szűzanyához.

Itt mindenki Égi anyánk elé tette kéréseit, imáit, kérve a kegyelemet és az áldást a 2018-as tanévre is. A közel 200 fős gyermekcsapat a tanárok kíséretében testileg és lelkileg feltöltődve megérkezett a Kegytemplomhoz. A templom kapujában a zarándokok imájával Németh Antal atya köszöntött bennünket. Ezután szentmisével megkoronázhattuk a zarándoklatot, ahol iskolánk – tanáraiból és diákjaiból álló – énekkara, hangszerekkel kísért dalokat küldött a Szűzanyához.

Hálásan köszönjük Gergő atyának a szervezést, Németh Antal atyának és a kópházi híveknek a szeretet-vendéglátást, amellyel a gyalogút végén a megéhezett, megfáradt csapatot vendégül látták. Köszönetünk József Attila szavaival zárom:

„Szeress úgy mint a Nap, feltétel nélkül,
Úgy, mint a Nap, ami szívedből épül.”

Czömpöly Andrea

© 2016-2019 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium