Boldogok, akik most sírtok!” (Lk 6/21b.)

 

Kosáreső Szombathelyen
Orsolya-bál kiütéssel
Szalagavató 2019
Házmegáldás a soproni Szent Orsolya iskolában
Pásztorjáték
Lezárult a tánciskola

Megnyílt az új tanév

Az 1022. magyar tanév kezdődött el szeptember 1-jével szerte az országban, a soproni Szent Orsolya Gimnázium pedig alapításának – és első tanévének – 271. évfordulóját ünnepelte vasárnap a Szent Mihály-templomban tartott évnyitón.

A 2018/19-es tanévet immáron több mint 950 gyermekkel kezdte meg a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 12 alsós, 7 felsős, 8 kisgimnazista és 9 nagygimnazista osztállyal. Emellett az idei tanévtől háromcsoportosra bővült az óvoda is, amelyben közel 80 kisgyermek neveléséről–oktatásáról gondoskodnak.

A Szent Mihály-templomban tartott évnyitó szentmise ünnepi szónoka Németh László pápai prelátus, általános püspöki helynök volt, aki örömmel köszöntötte a kis- és nagydiákokat, és tartalmas tanévet kívánt nekik Isten áldásában. Németh László atya mellett celebrált Horváth Imre városplébános és Kovács Gergő Vilmos iskolalelkész.

A szentmise után a legkisebb iskolások, a kis elsősök egy csoportja verssel köszöntötte az új tanévet és a nagyobb diáktársakat, majd dr. Kovács András igazgató úr tanévnyitó beszéde végén felhangzott a visszafogott tapssal köszöntött mondat: „A Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 2018–2019-es tanévét megnyitom”.

(Fotó: Zsigó Fanni, Pap Richárd, Molnár Boldizsár, Szalay Márton)

© 2016 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium