Üdvözöljük a soproni Szent Orsolya Gimnázium honlapján
Bábeli Zűrzavar 2017 - jelentkezés
Csíkos Hawaii Hungária a tornateremben (avagy egy kopaszavató története)
Egy lelkigyakorlat margójára
Zarándoklat a kegytemplomhoz
Hangulatos tantermekben várjuk minden diákunkat!
Megnyílt az új tanév az Orsolyában!
Óvoda a Széchenyi téren
Tudomány a vadonban

Zarándoklat a kegytemplomhoz

atyaAz orsolyás évkezdő hagyományokhoz híven szeptember 8-án ismét zarándoklatra indult több száz Szent Orsolya-iskolás diák, tanáraik kíséretében. Az idei útvonal hosszabb, de biztonságosabb volt, nem a főút mentén, hanem erdőn és külterületi utakon jutottak el a zarándokok a Széchenyi térről a kópházi kegytemplomhoz – énekelve, imádkozva, beszélgetve, jó hangulatban, békés lelkülettel.

A Sarlós Boldogasszony-templom előtt Németh Antal atya, Kópháza plébánosa imával és áldással fogadta a diákokat és tanárokat. Az ünnepi szentmisét iskolánk lelkésze, Kovács Gergő Vilmos atya celebrálta, Antal atya segítségével, közreműködött iskolánk tanárokból és diákokból álló zenekara.

Antal atya

A szentmise befejezéseként Gergő atya megköszönte Antal atyának, hogy évről évre befogadják az orsolyásokat, majd a kópházi plébános személyes történettel bocsátotta útjára a diákokat és tanárokat: elmesélte, hogy 40 éve, amikor legmesszebb helyezték szülőfalujától, minden hétfőn hazalátogatott az édesanyjához. A szomszédok ezt furcsállották, rá is kérdeztek, miért jön ilyen gyakran. Antal atya azt válaszolta, hogy így egy hétre feltöltődik szeretettel, és ez erőt ad neki a következő hétfőig. – Ezt kívánom én is nektek, ha nem is hetente, de évente látogassatok el a kópházi Máriához, aki erőt ad nektek a következő évre! – zárta szavait.

CSoportkép

A szertartás után a kópházi plébánia hívei szeretetlakomával vendégelték meg a soproni zarándokokat.

Köszönjük az élményt, a fogadtatást, jövőre találkozunk!

"Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak."

(Mt 22,14)

Mesekép alkotása

Krisztusi értékrend

Határtalanul pályázat logó

Audiovizuális emlékgyűjtemény

euroexam

© 2016 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium