„Sehol sincs a prófétának kevesebb becsülete, mint saját hazájában és családjában.” (Mk 6,4)

Tudomány a vadonban 2.0
Nyári tábor – Szentgyörgyvölgy
„Nem lehet feledni, nem, soha…”
Felvidék határtalanul - 4. nap
Felvidék határtalanul - 3. nap
Felvidék határtalanul - 2. nap
Felvidék határtalanul - 1. nap
Elballagtak végzőseink

Zarándoklat a kegytemplomhoz

atyaAz orsolyás évkezdő hagyományokhoz híven szeptember 8-án ismét zarándoklatra indult több száz Szent Orsolya-iskolás diák, tanáraik kíséretében. Az idei útvonal hosszabb, de biztonságosabb volt, nem a főút mentén, hanem erdőn és külterületi utakon jutottak el a zarándokok a Széchenyi térről a kópházi kegytemplomhoz – énekelve, imádkozva, beszélgetve, jó hangulatban, békés lelkülettel.

A Sarlós Boldogasszony-templom előtt Németh Antal atya, Kópháza plébánosa imával és áldással fogadta a diákokat és tanárokat. Az ünnepi szentmisét iskolánk lelkésze, Kovács Gergő Vilmos atya celebrálta, Antal atya segítségével, közreműködött iskolánk tanárokból és diákokból álló zenekara.

Antal atya

A szentmise befejezéseként Gergő atya megköszönte Antal atyának, hogy évről évre befogadják az orsolyásokat, majd a kópházi plébános személyes történettel bocsátotta útjára a diákokat és tanárokat: elmesélte, hogy 40 éve, amikor legmesszebb helyezték szülőfalujától, minden hétfőn hazalátogatott az édesanyjához. A szomszédok ezt furcsállották, rá is kérdeztek, miért jön ilyen gyakran. Antal atya azt válaszolta, hogy így egy hétre feltöltődik szeretettel, és ez erőt ad neki a következő hétfőig. – Ezt kívánom én is nektek, ha nem is hetente, de évente látogassatok el a kópházi Máriához, aki erőt ad nektek a következő évre! – zárta szavait.

CSoportkép

A szertartás után a kópházi plébánia hívei szeretetlakomával vendégelték meg a soproni zarándokokat.

Köszönjük az élményt, a fogadtatást, jövőre találkozunk!

© 2016 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium