„…jobban örülnek a mennyben egy megtérő bűnösnek, mint
kilencvenkilenc igaznak, akinek nincs szüksége megtérésre.” (Lk 15,7)

Évkezdő kópházi zarándoklat
Iskolatáskák, tanszerek megáldása a soproni Orsolya templomban
Veni Sancte – 272. alkalommal a Szent Orsolya-iskolában

Március idusán

1848. március 15-ének dicsősége: Petőfi Sándor, Jókai Mór, a márciusi ifjak, a Pilvax kávéház, a Nemzeti dal, a 12 pont, Táncsics Mihály kiszabadítása – mind elévülhetetlen érdemek és emlékek, melyek jelképezik a magyar szabadság kivívásáért 169 éve folytatott küzdelmet.

A Szent Orsolya-iskola tornatermében kedden az első órában emlékeztünk meg a március 15-i forradalom és az azt követő szabadságharc dicsőségéről. Idén Czömpöly Andrea tanárnő felkészítésével a XI. osztály készítette a színvonalas ünnepi műsort. Életképszerűen jelenítették meg a diákok a forradalom és a szabadságharc eseményeit: megelevenedett a Pilvax kávéház, hangulatjelentést kaptunk a naplóbejegyzések, versek és feljegyzések alapján a kor lelkesedéséből és küzdelmeiből. Az események a dicsőséges forradalomtól az 1849-es bukásig vezettek, képekkel, zenei aláfestéssel illusztrálva a hol eredményes, lelkesítő, hol kudarcba fulladt történéseket.

Az ünnepségen – a XI. osztály tagjai mellett – közreműködtek Maráz István néptáncosai is: Ferenczy Noémi és Németh Botond a 10.ag-ből és Rákóczy László a 10.bg osztályból.

 

© 2016-2019 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium