„Úgy van Isten országával, mint azzal az emberrel, aki magot vet földjébe. Akár alszik, akár virraszt, s éjszaka van vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökken, maga sem tudja, hogyan.” (Mk 4,26-27)

Városi pedagógusnap iskolánkban
Merjetek álmodni, higgyetek magatokban - Orsolyás Ballagás
A szavak ereje: Talpra magyar...

Szent Orsolyás természettudományos sikerek

Idén 32. alkalommal rendezték meg a Kaán Károly Környezet- és természetismereti Versenyt. Április végén a vármegyei fordulóban 5. évfolyamon Nagy Abigél (5.bg) 3. helyezést, Kőmüves Kata (5.bg) 7. helyezést ért el (felkészítő tanáruk Nagyné Kóczán Katalin); 6. évfolyamon Binzberger Zénó (6.ag) 1. helyen, Vissi Magda (6.ag) 3. helyen végzett (felkészítő tanáruk Árkiné Kiss Judit). Így Zénó képviselhette vármegyénket az országos döntőben Mezőtúron május 24–26. között.

A háromnapos versenyre készíteni kellett egy plakátot az erdő értékeiről, valamint egy kiselőadást a természetben végzett megfigyeléseiről, lakókörnyezetének természeti értékeiről, változásairól. A döntő része volt egy egész napos terepgyakorlat a Körös–Maros Nemzeti Park területén és a zárónapon az elméleti feladatlap kitöltése. Végül nagyon szoros versenyben Zénó 2. helyezést ért el az országos döntőben. Gratulálunk!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde