„Úgy van Isten országával, mint azzal az emberrel, aki magot vet földjébe. Akár alszik, akár virraszt, s éjszaka van vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökken, maga sem tudja, hogyan.” (Mk 4,26-27)

Fotókiállítás az iskolánkban: Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek
Diáksport Nap eseményei
Rendhagyó történelemóra
Rendhagyó irodalomóra

Ezüstérem a B33 országos döntőben

2024. június 8-án került megrendezésre Kecskeméten, a Mercedes Kosárlabda Akadémián a B33 Diákolimpia Országos Döntője, melyre iskolánk 7-8. osztályos lánycsapata is bejutott. Az egész éven átívelő versenysorozatra közel 500 csapat nevezett 4 kategóriában. Diákjaink a Vármegyei döntőn, Regionális döntőn is továbbjutottak, így bekerültek az ország 8 legjobb csapata közé és utazhattak Kecskemétre az Országos Döntőre. Iskolánk történetében először jutott el lánycsapat eddig, de ha már ott voltak mindent meg is tettek, hogy minél előrébb végezzenek. A hajnali kelés és többórás utazás után kezdték a versenyzést Bogiék, küzdöttek erőn felül, koncentráltak, együttműködtek, élvezték a játék minden pillanatát, így 3 mérkőzés után csoportelsőként végezve bejutottak az ország 4 legjobb csapata közé. A rendkívüli eredményt még tudták fokozni és a teljesen levegőtlen teremben a 4. meccsüket is sikeresen megnyerték, ezzel már a döntőbe kerültek és küzdhettek a magyar bajnoki címért. Utolsó erejüket is megfeszítve a hosszú menetelés végén mindent kiadtak magukból lányaink, nagyon közel volt a végső győzelem, de a legvégén a gyönyörűen csillogó ezüstéremnek örülhettünk. 

A B33 Diákolimpia Országos Döntőjén 2. helyet szerző csapat tagjai:

BIDLÓ BOGLÁRKA 8.bg, SZABÓ SÁRA 8.bg, PÁSTI BIANKA 7.ag, KEVERT MIRABELLA 8.a.

Példamutató küzdőszellem, sportszerű magatartás és nagyszerű kosárlabdatudás jellemezte csapatunk tagjait, ezzel a versenyzéssel méltán öregbítették iskolánk hírnevét! 

Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

 

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde