„Úgy van Isten országával, mint azzal az emberrel, aki magot vet földjébe. Akár alszik, akár virraszt, s éjszaka van vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökken, maga sem tudja, hogyan.” (Mk 4,26-27)

Városi pedagógusnap iskolánkban
Merjetek álmodni, higgyetek magatokban - Orsolyás Ballagás
A szavak ereje: Talpra magyar...

„Így írok én pályázat” idei különdíjasa

Április 9-én, kedden a Pro Kultúra Sopron meghirdette az „Így írok én pályázat” idei kiírását. Sopron és környéke 10-14 éves diákjai május közepéig küldhették be irományaikat. A novella, mese és vers kategóriák közül választhattak műfajt a diákok, melyben ki tudták fejezni gondolataikat, érzéseiket szabadon választott témák kapcsán. A szervezők minden évben megadnak egy címet, amely köré kell felépíteni a műveket. Idén Radnóti Miklós egyik versének sora adta az ihletet mindenki számára: „Száll a tavasz kibomolt hajjal, heverő hegyek ormán…

Iskolánkból Gombás Boróka 7.bg osztályos tanuló adott be egy novella műfajában íródott munkát, mellyel különdíjat nyert. Boróka ötödikes kora óta folyamatosan adott be műveket tanára, Kelemen Dóra buzdítására, melyet most siker koronázott. Gratulálunk!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde