„Úgy van Isten országával, mint azzal az emberrel, aki magot vet földjébe. Akár alszik, akár virraszt, s éjszaka van vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökken, maga sem tudja, hogyan.” (Mk 4,26-27)

Városi pedagógusnap iskolánkban
Merjetek álmodni, higgyetek magatokban - Orsolyás Ballagás
A szavak ereje: Talpra magyar...

III. korcsoportos kosárlabda

2024. május 9.-én Kaposváron került megrendezésre a III. korcsoportos Fiú Kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntője, melyre iskolánk csapata is bejutott a Megyei Döntőn elért eredményével.

Első mérkőzésünket a hazai pályán játszó Kaposvári Kodály Zoltán Ált. Isk. Toldi Lakótelepi Tagiskolájának csapatával játszottuk. A hosszú utazás sem befolyásolta teljesítményünket, nagyszerűen játszva, 25 pontos győzelmet arattunk. Következett a döntő, melyet a tavalyi országos bajnok Körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Ált. Isk. csapatával vívhattunk meg. Idén is biztosan ott lesznek a legjobbak között, sajnos 40 pontos vereséget szenvedtük, de nagyon tanulságos mérkőzés volt számunkra.

Az Országos Elődöntőn 2. helyezést értünk el, ez nagyszerű eredmény. Az első helyezett Körmend jutott a 8 csapatos Országos Döntőbe, a mi eredményünk azt is jelenti, hogy az ország 16 legjobb csapata között végeztünk. Gratulálunk a fiúknak, nagyszerű csapatmunka volt!

Iskolánkat képviselte:

Pásztor Benett 7.a, Karaszek Olivér 7.bg, Sebestyén Lőrinc 7.ag, Krocskó Dominik 7.a, Veöreös Márton 6.ag, Varga Ambrus 6.bg, Balassa Szilárd 6.a, Csenteri Szabolcs 5.ag, Witek Benedek 5.a, Bereczki Dominik 5.a, Olasz Sándor 4.a.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde