„Úgy van Isten országával, mint azzal az emberrel, aki magot vet földjébe. Akár alszik, akár virraszt, s éjszaka van vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökken, maga sem tudja, hogyan.” (Mk 4,26-27)

Fotókiállítás az iskolánkban: Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékek
Diáksport Nap eseményei
Rendhagyó történelemóra
Rendhagyó irodalomóra

Akik mertek, idén is nyertek - Orsolyás sikerek német nyelvből

Az idei tanévben is megrendezésre került a soproni Széchenyi István Gimnázium „Wer wagt, gewinnt” elnevezésű, 9-10. évfolyamos tanulóknak meghirdetett német nyelvi versenye.

Iskolánk diákjai közül ebben az évben többen is úgy érezték, hogy ha most bátrak lesznek, nyerhetnek. Nem tévedtek. A német nyelvet emelt szinten tanuló orsolyásaink két kategóriában mérhették össze tudásukat a megye több gimnáziumából érkező társaikkal. Elsőként egy írásbeli fordulón szövegértési, nyelvtani, illetve országismereti feladatok megoldása során bizonyíthatták, tudásuk érdemes arra, hogy a második, szóbeli fordulón is meghallgattassanak.

Az írásbeli fordulóból továbbjutó tanulók egy előre megadott témát feldolgozó prezentációval készülhettek a második megmérettetésre, ahol „Typisch deutsch, typisch ungarisch” című előadásuk mellett szituációs, továbbá képleírási feladatokon keresztül szóbeli képességeikről is számot adhattak a zsűrinek.

A két forduló után az első kategóriában két 9.bg osztályos tanulónk is díjazott lett. Szinger Szofi a 2., míg Kiss Emília a 3. helyezést érte el.

A második kategóriában versenyző 10. évfolyamos diákjaink közül a képzeletbeli dobogó 2. fokára Németh Gréta (10.bg), a harmadikra pedig Morvay Boróka (10.ag) állhatott fel.

Gratulálunk a lányoknak mind a felkészülés során tanúsított áldozatos munkájukhoz, mind a versenyen elért kimagasló eredményükhöz.

Felkészítő tanáraik: Szijjártóné Horváth Veronika, Vincze Rita, Hillebrand Barbara és Máthé-Nagy Zsófia tanárnők voltak.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde