„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

Merjetek álmodni, higgyetek magatokban - Orsolyás Ballagás
A szavak ereje: Talpra magyar...

Színházi előadásra hívták tanulóinkat

Sopronból Kecskemétre utaztunk egy különleges alkalomra március 19-én, mikor iskolánk meghívást kapott az "Az ég tartja a földet" című musical előadásra. Az esemény nem csupán egy szórakoztató napot ígért, hanem egy mélyreható, érzelmekkel teli élményt a magyar kulturális élet egyik jelentős, új alkotásában. A produkció mögött olyan neves alkotók állnak, mint Cseke Péter rendező, aki képes volt a színpadon életre kelteni Árpádházi Szent Erzsébet legendás történetét. A zenei aláfestést Szikora Róbert és Lezsák Sándor jegyzi, akik kiválóan értették meg a darab hangulatát és rezdüléseit. A történet alapját Zsuffa Tünde azonos című könyve adja, melynek oldalai között egy Szent életútja elevenedik meg a születésétől a haláláig.
Az előadás magával ragadó módon mutatja be Árpádházi Szent Erzsébet életét, aki különleges emberséggel és jósággal élt a középkor sötét időszakában. A cselekményben megjelenő érzelmek gazdagsága olyan mélységeket tárnak fel, melyek által minden néző képes volt azonosulni az előadásban bemutatott karakterekkel és helyzetekkel. Árpádházi Szent Erzsébet személye a mai napig inspiráló és rávilágít arra, hogy az általa közvetített emberi értékek minden korszakban fontosak és megkérdőjelezhetetlenek. 
"Az ég tartja a földet" egy különleges és emlékezetes élmény volt. Aki részt vett ezen a napon, bizonyára hosszú időn keresztül emlékezni fog az előadás pillanataira és mély mondanivalójára.
 

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde