„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

Merjetek álmodni, higgyetek magatokban - Orsolyás Ballagás
A szavak ereje: Talpra magyar...

Nemzeti ünnepünk az alsó tagozaton

„Együtt dobban a szív, s benne dobban a szó, magyarnak lenni, igenis jó!”

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, melynek megünneplésére az alsó tagozatban az ünnep előtti napon került sor. Az események példát mutatnak a kisgyermekek számára is bátorságból, összefogásból, létszükséglet a szerető támogatás, segítségnyújtás, gondoskodás, amire a felnőtté vált gyermek hálásan gondol vissza, s adja tovább a következő nemzedéknek.

Az alsó tagozatosok ünnepi műsorral kezdték a napot a Deák téri épület dísztermében. A műsorban közreműködött a 3.a osztály Sündörgők irodalmi színpada Horváth Eleonóra és Páderné Bokor Éva tanárnők felkészítésében. Ezt követően a Petőfi térre látogattunk, ahol óvodásainkkal együtt közös énekkel és verseléssel köszöntöttük az ünnepet lovashuszárok közreműködésével. Osztályaink elhelyezték az alkalomra készített ünnepi kokárdáikat és díszeiket, amelyeket az elmúlt héten barkácsoltak. A nap zárásaként a Soproni Történelmi és Hadijátszó Baráti Kör lovas huszárainak látványos és mindannyiunk számára emlékezetes bemutatóján vehettünk részt a Deák téren, melynek keretében a gyerekek megismerkedhettek a hagyományos huszáröltözettel, a fegyverekkel, a lovak felszerelésével. Történelmi időutazás keretében eleveníthették fel a korabeli huszártoborzás eseményeit és Pityu huszár seregbe vonulásának történetét. Láthattak a gyerekek, lovasvágtát, akadályugratást különböző magasságokon. A program csúcspontja a nemzeti színű zászlóból készült akadály egyéni és hármas díjugratása volt.

Nagyon tartalmas délelőttöt tölthettünk együtt, köszönet Kujbus Istvánnak és Mindenkinek, aki segítségével hozzájárult a nap sikeréhez! Szép napunk volt!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde