„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

Merjetek álmodni, higgyetek magatokban - Orsolyás Ballagás
A szavak ereje: Talpra magyar...

Kosárlabda Diákolimpia

2024. február 27-én a III. korcsoportos fiúk játszottak Kosárlabda Diákolimpia Megyei Döntőt., melynek a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola tornaterme adott otthont. A megyei döntőn először a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola csapatával játszottunk, a mérkőzés idő előtt véget ért, mert 40 ponttal nyertük a mérkőzést. A Hunyadi csapatával játszottunk ezután, a félidőig még jól tartottuk magunkat, de a 3. negyedben már nem bírtunk a Hunyadis fiúk magassági fölényével, így végül a rendkívül szép 2. helyet szereztük meg.

A Szent Orsolya Gimnázium hosszú évek után tér vissza a III. korcsoportos kosárlabda diákolimpia színterére és várhatóan az évekkel ezelőtt elindított utánpótlás nevelő munkánk lassan beérik. A Kosárpalánta program keretein belül Gyarmati Zoltán testnevelővel végzett ismerkedés a kosárlabda alapjaival, illetve a 3-4. osztályban Kincse Szabolcs kosárlabda edzései révén gyerekeink közül egyre többen rajonganak a kosárlabda iránt, így újra felvehetjük a versenyt a város azon iskoláival is, amelyek az utánpótlásnevelő egyesületek bázisiskoláját képezik.

 További jó felkészülést kívánunk a csapatnak, hisz a megyei döntőn elért 2. helyünkkel az országos elődöntőbe jutottunk, erre készülünk a továbbiakban!

Az ezüstérmes csapat tagjai:

  1. Pásztor Benett
  2. Krocskó Dominik
  3. Karaszek Olivér
  4. Sebestyén Lőrinc
  5. Veöreös Dominik
  6. Gaál Dávid
  7. Varga Ambrus
  8. Szinger Bulcsú
  9. Olasz Sándor
  10. Bereczki Dominik
  11. Witek Benedek
  12. Csenteri Szabolcs
  13. Solymos Ágoston

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde