„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

Merjetek álmodni, higgyetek magatokban - Orsolyás Ballagás
A szavak ereje: Talpra magyar...

FizikaTúra 2023

FizikaTúra

2023. őszén szervezte meg Lang Ágota tanárnő a 18. FizikaTúrát, melyen iskolánk több tanulója is részt vett. A vidám hangulatú erdőben megrendezett versenyen soproni, csornai és mosonmagyaróvári csapatok –összesen 180 diák- mérte össze tudását, kreativitását két korcsoportban (7-8. és 9-10.évfolyam). 2023 a Köles Éve volt, e témára épült több gyakorlati feladat is, például Hamupipőkeként különböző gabonafélék szemeit kellett szétválogatni, az előfeladatban kölesből kellett ételt készíteni. Az egyik legnépszerűbb állomáson, a 130 éve született Szent-Györgyi Albertre emlékeztek egy slam poetry-vel.

A 7-8. osztályosok között 1. helyezett a Fizokosok csapat lett- Sztahovszky Dániel 8.ag (Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium), Rákóczi Ferenc és Stefanics László (Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium). Az ünnepélyes díjátadónak a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium –egyben a verseny fő szponzora- adott otthont.

A 2024-es évet az ENSZ a tevék és tevefélék nemzetközi évének kiáltotta ki, így érdeklődve várjuk, hogy a szervezők ezzel kapcsolatan majd milyen feladatokat találnak ki a versenyzőknek. Aki kedvet kapott ne feledje: jövőre is FizikaTúra!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde