„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

Merjetek álmodni, higgyetek magatokban - Orsolyás Ballagás
A szavak ereje: Talpra magyar...

Iskolai Kulturális Kirándulás a 10. évfolyammal

A 10. évfolyam a tél folyamán egy emlékezetes kulturális utazáson vett részt Pozsonyban. A kiránduláson számos történelmi és kulturális látnivalót fedeztünk fel, megtapasztalva a város gazdag történelmét és varázsát. Az első megállónk a híres pozsonyi vár volt, ahol lenyűgöző kilátás nyílt a városra. A diákok érdeklődve hallgatták a kísérők történeteit a vár történelméről, és megcsodálták a középkori épület impozáns részleteit. A következő megállónk a Koronázó templom volt, ahol a diákok betekintést nyerhettek a város királyi és történelmi eseményeibe. Az épület méltóságát és történelmi jelentőségét tanáraink segítségével mélyebben megértették.

Nem maradhattunk ki a magyar rendi Országgyűlés székéül szolgáló épület meglátogatásából sem. A diákoknak lehetőségük volt bepillantani azokba a teremekbe, ahol történelmi döntéseink születtek, és ahol az ország sorsa alakult. Az Orsolyita templom látogatása szintén emlékezetes élmény volt, ahol a diákok megismerkedhettek a város vallási örökségével és kulturális gazdagságával. Az adventi vásár forgataga színes és ünnepi hangulatba burkolózott. A diákok szabadon barangolhattak az édes illatok, kézműves termékek és ünnepi díszek között, megtapasztalva a karácsonyi készülődés varázsát. A kiránduláson a tanulókat Nagyné Kóczán Katalin, Nagy Árpád és Vincze Rita kísérte. Őszinte öröm volt látni, ahogy a diákok érdeklődéssel és lelkesedéssel fedezték fel a várost, és kapcsolódtak a történelmi és kulturális értékekhez.

Ez az iskolai kirándulás nem csak új ismereteket hozott a diákok életébe, hanem erősítette az osztályközösségüket is. A nap zárásaként valamennyien gazdagabbak lettek történelmi és kulturális tapasztalatokban, és egyemlékezetes napot töltöttek együtt Pozsony gyönyörű városában.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde