„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

Merjetek álmodni, higgyetek magatokban - Orsolyás Ballagás
A szavak ereje: Talpra magyar...

Kispályás Floorball Diákolimpia országos döntő

Február 3-án és 4-én léptek pályára Pakson az Orsolyás floorballosok a Diákolimpia országos döntőjében. Közel ezer csapat indult idén, ami korosztályonként, és nemenként átlagosan közel 80 csapatot jelent. A megyei döntő, és az országos elődöntő sikerei után az ország legjobb 8 csapata vehetett részt a paksi döntőben.
 
Szombaton az V. és VI. korcsoportban három csapattal voltunk érdekeltek. A VI. korcsoportos fiúk ugyan csak a 8. helyen végeztek, de szoros, kiélezett meccseket játszottak, kis szerencsével előrébb is végezhettek volna.
A csapat tagjai: Forgács Ádám (12.bg), Kelemen Marcell (11.bg), Tarjányi Zalán (11.bg), Rausch Vince (9.bg) és Fábián Domonkos (9.ag).
 
Az V. korcsoportos lányok szintén a 8. helyen végeztek. Sajnos különféle próbák miatt a felkészülés alatt sok edzés kimaradt, illetve több olyan is volt a csapatban, aki csak ebben a tanévben kezdett ismerkedni a sportággal, így a döntőbe jutás is szép eredménynek számított. A 7. helyért egy izgalmas mérkőzésen egygólos vereséget szenvedtünk.
A csapat tagjai: Szabadvári Noémi (11.ag), Németh Júlia (10.ag), Szabó Johanna (10.bg), Bidló Boglárka (8.bg), Maros Katalin (IX.) és Göndöcs Kata (IX.).
 
Az V. korcsoportos fiúk a csoportmeccsek során két győzelmet is arattak, amivel a legjobb 4 közé jutottak. Az elődöntőben és a harmadik helyért is sikerült vezetést szerezni, de a győzelem sajnos egyik meccsen sem jött össze. Bár a dobogót nem sikerült elérni, de az Orsolyás 4. hely az eddigi legjobbnak számít diákolimpiai floorball versenyen. Ebben a korcsoportban Fábián Domonkos a torna 4 legjobb játékosa közé is bekerült.
A csapat tagjai: Fábián Domonkos (9.ag), Oláh Dávid (9.ag), Kristóf Ábel (9.ag), Virágh Sámuel (9.ag), Rausch Vince (9.bg) és Sándor Kristóf (9.bg).
 
Vasárnap került sor a IV. korcsoportosok versenyére, ahova fiú csapattal jutott be iskolánk. A megyei döntőn, és országos elődöntőn is meggyőző játékot mutatott a csapat, viszont a döntőt 2 meghatározó játékos is kihagyta. Ettől függetlenül a 7. helyet így is sikerült megszerezni az utolsó meccsen aratott győzelemnek köszönhetően.
A csapat tagjai: Oláh Dávid (9.ag), Szigetfű Áron (9.ag), Németh Gergely (8.ag), Németh Ágoston (8.ag)
 
Gratulálunk a résztvevőknek a döntőbe jutáshoz, és az ott elért eredményhez! Remek szervezésű rangos eseményen szereztünk értékes tapasztalatokat!
 
Külön köszönet azoknak a szülőknek, és családoknak akik elkísérték a csapatot, illetve segítettek az utazásban!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde