„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

Merjetek álmodni, higgyetek magatokban - Orsolyás Ballagás
A szavak ereje: Talpra magyar...

Orsolyás sikerek az anyanyelvi versenyen

Az idei tanév őszi időszakában ismét meghirdetésre került a szegedi szervezésű Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia NyelvÉSZ versenye. Az izgalmas anyanyelvi verseny 3 fordulós megmérettetés 2. osztálytól 8. osztályig a gyermekek számára. Közben nemcsak játszva tanulhatnak és fejlődhetnek, de élvezhetik is a versenyzés örömét.

Most is izgalmas nyelvi-logikai feladatokkal tarkított kihívásnak néztek elébe a diákok. A Szent Orsolya Iskola 6. és 7. osztályos tanulói Horváthné Bertha Ágnes és Kelemen Dóra tanárnők felkészítésében indultak szerencsét próbálni a fejtőrök és logikai feladatok világába, hogy aztán egy sikeres iskolai fordulót követően 4 tanuló a január 26-án megrendezett vármegyei fordulón képviselje iskolánkat.

Az idei tanévben az eddigiektől eltérően már nemcsak az iskolai, hanem a Mosonmagyaróváron megrendezett forduló kódlapjait is Szegeden javították ki. Így az eddigi műsorokkal és programokkal gazdagított vármegyei átadó elmaradt. A diákok értékelése szerint az idei vármegyei forduló feladatai hol nehezebbnek, hol könnyebbnek bizonyultak. Érdekes hangtani és szófajtani kérdésekkel, néhol szómatekkal, közmondásokkal, és anagrammákkal kiegészülve.

Az eredményekre nem kellett sokat várni, február 7-én tették közzé az Akadémia honlapján, ahol nagy örömünkre kiváló eredmények születtek. Az első 8 helyezettet oklevéllel és ajándékokkal jutalmazták:

Kópházi Dalma (7.bg) 1. helyezett lett újra, ezzel az április 27-én megrendezésre kerülő országos döntő résztvevője.

Tokodi Gergely Csaba (7.bg) tavalyi szép eredményét megfejelve 2. helyezést ért el.

Garay Boglárka Kata (7.bg) új belépőként az előkelő 8. helyen végzett.

Csepeli Mária (6.bg) szintén új versenyzőként a szép 10. helyezést érte el.

Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanároknak a szép helyezésekhez, Dalmának pedig drukkolunk az országos döntőben!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde