„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

Merjetek álmodni, higgyetek magatokban - Orsolyás Ballagás
A szavak ereje: Talpra magyar...

Farsang az alsóban

Bál, bál, maszkabál! Minden jelmez készen áll,

szól a nóta, messze száll: Áll a bál, áll a bál, áll a fényes maszkabál!

Tanítványainkkal együtt nagyon várjuk már a tavaszt, így a tél borús felhőit messze elkergetve, hangos vigasságba kezdtünk, megrendeztük az alsó tagozatban is a farsangi mulatságot, melyet az utóbbi napokban lázas készülődés előzött meg.

A ráhangolódást egy fergeteges táncbemutatóval kezdtük, ahol Lajtos Gergő edző irányításával azok a tanítványaink adtak műsort, akik rendszeresen részt vesznek az akrobatikus rocky edzéseken itt az iskolában. A gyerekek nagy tapssal köszöntötték ügyes diáktársaikat. A ritmus nagyon a lábukban volt, gyorsan ropták a táncot.

Délután kettőkor már zsibongott az iskola, s igazi farsangi díszben pompázott valamennyi osztályterem. Erre az alkalomra szinte minden kisgyerek és a tanító nénik is jelmezt öltöttek. A Díszteremben megrendezett jelmezes felvonuláson mindenki megcsodálhatta az ötletesnél ötletesebb maskarákat.

Az idei évben az osztályok jelmezes előadással készültek Gryllus Vilmos Maszkabál című albumából. Énekeltünk a katicabogárról, a virágcsokorról, a gombáról. a bohócról, de megjelentek a kalózok, a tündérek, a banyák, a kéményseprő, az orvos és a tigris is. Igazán jól szórakoztunk, gyerekek és felnőttek egyaránt emlékezetes farsangi délutánt töltöttek együtt.

 

A galéria folyamatosan bővül.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde