„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

Szalagavató Szent Angéla ünnepén

A hagyományokhoz híven idén is a Szent Angéla napjához legközelebb eső pénteken – január 26-án – tartotta orsolyás közösségünk a szalagavató ünnepséget. Két osztályban – 12.ag-XII. Tóth Norbert tanár úrral és a 12.bg Horváthné Bertha Ágnes tanárnővel – 62 diák kapta meg végzős létük jelképét, a kék szalagot az évszámokkal: a 8 évfolyamos gimnazisták 2016–2024-es, a négyévfolyamosok 2020–2024-es dátumokkal.

A szalagavató szentmisét Kovács Gergő Vilmos atya püspöki biztosa, iskolalelkész celebrálta a Szent Orsolya rend Szeplőtelen Fogantatás templomában a szülők és családtagok jelenlétében. A misén az olvasmányt Kovács Enikő (12.ag), a szentleckében Szent Pál Szeretethimnuszát Németh Marcell (12.bg) olvasta fel. A szentbeszédet követően Gergő atya megáldotta a szalagokat, amelyek előbb Igazgató Úrra, atyára, az osztályfőnökökre, majd a diákokra is felkerültek.

A szentmisét követően a díszteremben a végzős osztályok megható–kedves visszaemlékezéssel – játékkal, teszttel és videóval – elevenítették fel az együtt töltött négy, illetve nyolc évet, majd az Orsolya téri aulában állófogadáson látták vendégül tanáraikat és az iskola vezetőségét.

Fotó: Erényi Márton, Fülöp Gábor (10.bg) és Aszódi András

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde