„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

Merjetek álmodni, higgyetek magatokban - Orsolyás Ballagás
A szavak ereje: Talpra magyar...

Egymillió lépés egymillió forint sportszerekre!

Bár a tavaszi kihíváson 2160 intézmény között az 5. helyen, a megyében pedig elsőként végeztünk végül mégsem volt szerencsénk a sorsoláson. Az őszi programon végre kisorsolták iskolánkat is a Millió lépés az iskoládért elnevezésű kihívás végén, így egymillió forint értékű sporteszközöket nyertünk. 
Az esemény második alkalommal került megrendezésre a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és az Aktív Magyarország jóvoltából. Az iskola legfiatalabb indulói az első osztályból kerültek ki, amíg a legidősebbek a szülők, nagyszülők és a tanáraink voltak. A résztvevőknek egy telefonos applikáció segítségével kellett lépéseket gyűjteniük az iskoláik számára, virtuálisan teljesítve az Országos Kékkör körülbelül 2550 kilométeres távját. A program nemcsak a napi megtett lépéseket számolta, de emellett egyéb sporttevékenységeket is lehetett rögzíteni a kerékpározástól, csapatsportoktól kezdve a konditermi edzésen át a kertészkedésig. Az őszi verseny szeptember 25-én kezdődött, ami ezúttal is 11 hétig tartott. Iskolánkból 449-en csatlakoztak a kihíváshoz, és megtettek több mint 42 Országos Kékkört, azaz 109259 kilométert. Örömmel hallgattuk a pozitív visszajelzéseket, hogy a tanáraink is lelkesen csatlakoztak a kihíváshoz, emellett az első osztályból több szülő számolt be arról, hogy az egész családdal együtt a legkisebbek is nagyon gyűjtik a lépéseket. Egy 1. osztályos kisfiú nővére, aki szintén az iskolánkban végzi tanulmányait, arról számolt be, hogy kisöccse korábban nagyon lusta, kevésbé aktív kisgyermek volt. A programnak köszönhetően minden nap gyűjtötte édesanyjával a lépéseket.
Mindenki egyszerre, egy célért lépett, és a győzelem, vagyis az egymillió forint értékű sporteszközök lassan a testneveléstermünk új és hasznos részei lesznek. 
Bognár Luca 12.bg
 
Köszönjük szépen a részvételt mindenkinek, aki az első vagy a második körben gyűjtötte iskolánknak a lépéseket! Külön köszönjük azoknak, akik mindkétszer részt vettek a kihívásban! A múlt héten sorsoltak, és iskolánk is a szerencsés 100 között van, akik 1 millió forint értékben vásárolhatnak sportszereket! Igyekszünk úgy felhasználni az összeget, hogy az kicsiknek és nagyoknak egyaránt színesebbé, élménytelibbé tegye majd az iskolai sportolást!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde