„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

Felhívás - “Passzold vissza, Tesó!”

A Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda- Bölcsőde a “Passzold vissza, Tesó!” kampányhoz csatlakozva és a Jane Goodall Intézet munkáját segítve, megkezdte mobiltelefon visszagyűjtő akcióját.

Kérjük Önöket, hogy keressék elő a fiókok, szekrények mélyéről a használaton kívül lévő mobiltelefonokat, kérjék el az ismerősöktől, barátoktól, osztálytársaktól, munkatársaktól, cégektől, mobilboltosoktól, és helyezzék el az intézmény Orsolya téri épületének földszintjén a bejárat közelében kihelyezett gyűjtődobozban!

A mobilok leadásával az értékes fémek körforgásban maradását, és a gorillák, csimpánzok, bonobók túlélését segíthetik. Vállalatunk gondoskodik a szakszerű begyűjtésről, és a telefonok utóéletéről, az Inter-Metal Recycling Kft. közreműködésével.

A Jane Goodall Intézet közös kampányt indított a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével, ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg. Ezeket a készülékeket az emberek elpakolgatják különböző rejtett zugokba, ahol aztán évekig lapulnak, amíg egyszer csak kidobásra kerülnek. Nem is sejtve micsoda kincs rejlik benne.

A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok (pl. gorillák, bonobók és csimpánzok) élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, ha ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog.

Arra kérünk mindenkit, hogy nézzen körül otthon, vegye elő, keressen egy általunk létesített gyűjtőpontot, és dobja be a kihelyezett dobozunkba!

A gyűjtődobozba a mobiltelefonok mellett tabletet, kézi navigációs készüléket és a felsoroltak tartozékait - töltőt, fülhallgatót - lehet beletenni, más elektronikai terméket nem. 
 
A feleslegessé vált mobilokat csak az adatok teljes törlése után legyetek szívesek a dobozba rakni, hogy az esetleges visszaélések elkerülhetőek legyenek.
A mobiltelefon adatainak teljes törlésében a következő link segít: link
 
Köszönjük mindenki részvételét!
 

„Minden egyes cselekedet számít. Minden nap, minden ember tehet a változásért!” Dr. Jane Goodall

Kedvcsinálónak ajánljuk a kampány ismertető videóját, amely ide kattintva megnézhető!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde