„Ha ketten közületek egyetértve kérnek valamit a földön,
meg fogják kapni mennyei Atyámtól.” (Mt 18,19)

Gyermeknap az alsóban
„Híres Orsolyám”
„Az Orsolya nemcsak nevel, oktat, de példát is mutat”
„Embernek lenni! Csak-embernek, semmi egyébnek”
Szülők Akadémiája: Földi-Kovács Andrea - Keresztény társadalmi felelősség
Szalagavató Szent Angéla ünnepén – „Véget ért a próbajáték…”
Floorball diákolimpia

Áron országos sikerei – infó 1., matek 6.

Sikeres tanévet zár Németh Áron (11.ag–XI): a Nemes Tihamér online programozási versenyen a 11–12.-esek kategóriájában holtversenyben az 1. helyen végzett, a katolikus középiskolák matematikaversenyének országos döntőjében pedig 6. helyezést ért el.

– Mivel édesapám informatikus, kisebb koromban elkezdett tanítani a Basic programnyelvre – mesélte Áron. – Ez annyira érdekelt, hogy később – egyetemisták által tartott – online tanfolyamokon megismerkedtem a Python és a C++ programnyelvvel is. Az informatikatanárom, Kontesveller László tanár úr biztatott, hogy induljak versenyen, és mivel az online programozási versenyen Pythont lehetett használni, belevágtam.

A Nemes Tihamér online programozási verseny öt fordulóból állt – novembertől májusig –, mindegyik alkalommal 8 óra alatt kellett négy feladatot megoldani. Áron bevallása szerint a Python miatt választotta ezt a megmérettetést, de a feladatok nagyobb részét végül a C++ programnyelvvel készítette el. A legjobb 4 forduló pontállása alapján hirdettek eredményt, mely szerint Áron a 11–12. osztályosok kategóriájában – három másik versenyzővel együtt –1. helyen végzett.

Az informatika mellett Áron másik kedvelt tárgya a matematika, idén a legjobb eredményt a katolikus középiskolák matematikaversenyén érte el: az országos döntőben 6. helyezett lett (felkészítő tanára Sántha Erzsébet).

Áron 12. után a győri Széchenyi-egyetemet célozza meg, érdeklődése és eredményei után nem meglepő, hogy programozó szeretne lenne.

Mindkét eredményéhez szeretettel gratulálunk, és további sok sikert kívánunk neki!

© 2016-2022 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde