„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

Merjetek álmodni, higgyetek magatokban - Orsolyás Ballagás
A szavak ereje: Talpra magyar...

Áron országos sikerei – infó 1., matek 6.

Sikeres tanévet zár Németh Áron (11.ag–XI): a Nemes Tihamér online programozási versenyen a 11–12.-esek kategóriájában holtversenyben az 1. helyen végzett, a katolikus középiskolák matematikaversenyének országos döntőjében pedig 6. helyezést ért el.

– Mivel édesapám informatikus, kisebb koromban elkezdett tanítani a Basic programnyelvre – mesélte Áron. – Ez annyira érdekelt, hogy később – egyetemisták által tartott – online tanfolyamokon megismerkedtem a Python és a C++ programnyelvvel is. Az informatikatanárom, Kontesveller László tanár úr biztatott, hogy induljak versenyen, és mivel az online programozási versenyen Pythont lehetett használni, belevágtam.

A Nemes Tihamér online programozási verseny öt fordulóból állt – novembertől májusig –, mindegyik alkalommal 8 óra alatt kellett négy feladatot megoldani. Áron bevallása szerint a Python miatt választotta ezt a megmérettetést, de a feladatok nagyobb részét végül a C++ programnyelvvel készítette el. A legjobb 4 forduló pontállása alapján hirdettek eredményt, mely szerint Áron a 11–12. osztályosok kategóriájában – három másik versenyzővel együtt –1. helyen végzett.

Az informatika mellett Áron másik kedvelt tárgya a matematika, idén a legjobb eredményt a katolikus középiskolák matematikaversenyén érte el: az országos döntőben 6. helyezett lett (felkészítő tanára Sántha Erzsébet).

Áron 12. után a győri Széchenyi-egyetemet célozza meg, érdeklődése és eredményei után nem meglepő, hogy programozó szeretne lenne.

Mindkét eredményéhez szeretettel gratulálunk, és további sok sikert kívánunk neki!

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde