„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: |dq|Talpra magyar...|dq|da
Tartós szeretet nagyböjti élelmiszergyűjtés
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban
Bál izgalmakkal, meglepetésekkel
Farsangi délutánok az Orsolyában - képgaléria
Szalagavató Szent Angéla ünnepén

Klubnapközi az alsóban

Alsó tagozatos tanítványaink 95 %-a napközis. A napköziben folyó munka jelentős alkotórésze az iskolai tevékenység egészének, a nevelőmunkánkat kiegészíti. A napközis foglalkozások nemcsak a nyugodt tanulást és felzárkózást biztosítják, hanem fontos számunkra, hogy a gyermekek érezzék jól magukat a délutáni foglalkozásokon. A szervezési keretek rugalmas alkalmazása és új módszerek bevezetése hozzájárulhat ahhoz, hogy tanulóink felszabadultan és szívesen vegyenek részt a foglalkozásokon.

Napközis munkaközösségünk ebben az évben útjára indította a Klubnapközis foglalkozásokat, melynek keretében a megszokottól eltérő módon tartalmas programokat és együttlétet kínáltunk a gyerekeknek. 4 alkalommal vártuk őket színes programokkal és igyekeztünk számukra az év aktuális eseményeihez kapcsolódó hasznos ismereteket, játékos formában átadni.

Ősszel múzeumi látogatások keretében ismerkedtek meg Magyarország és Sopron történelmével az Erdészeti Múzeum interaktív foglalkozásain. Egy napos októberi délutánon közlekedésbiztonsági szakemberek segítségével sajátíthatták el a szabályos közlekedéshez kapcsolódó tudnivalókat, melyet az udvarunkon felépített ügyességi pályán ki is próbálhattak.

Tavasszal a csoportok aszfaltrajz – verseny keretében késztettek színes rajzokat az Állatok Világnapjához és az Erdő projekthéthez kapcsolódóan. A Madarak és Fák Napjára pedig a Soproni Egyetem Botanikus kertjében akadályversennyel készültek a napközis pedagógusok. A meleg nyári délutánon örömteli, vidám perceket élhettek át nemcsak a diákok, hanem a pedagógusok is.

A képek azt mutatják, hogy sikerült sok-sok kisgyereknek örömet okoznunk!

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde