Húsvéti Üdvözlet

„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: |dq|Talpra magyar...|dq|da
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban

„Embernek lenni! Csak-embernek, semmi egyébnek”

Idén is a hagyományos menetrend szerint – rövid esőtől megzavarva – zajlott a Szent Orsolya Gimnázium ballagási ünnepsége. A feldíszített osztálytermekből indult a végzősök menete, akiket ezt megelőzően indítottak útjukra a 11.-esek. A 12.ag Kis Gergely Máté, a 12.bg Tóth Norbert tanár úr, a XII. pedig Sántha Erzsébet tanárnő vezetésével mentek a Szent György-templomba. 

A ballagási szentmise főcelebránsa dr. Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, iskolánk fenntartója volt. Ünnepi gondolataiban többek között rámutatott, hogy a ballagók sokszínű érzéseik között fedezzék fel a hála és a növekedés érzését. Hálát mindazok iránt, akik segítették őket eddig eljutni. A folyton előbbre jutás érzése természetes számunkra – ahogyan Ferenc pápa is hangsúlyozta a múlt hétvégén Budapesten – úgy leszünk boldogok az életben, ha megtaláljuk a nekünk kiszabott utat – minden út, élet, amely boldog, elégedett, Isten által megáldott, megszentelt.

Dr. Veres András megyéspüspök Sík Sándor szavaival zárta beszédét:

„Embernek lenni!
Csak-embernek, semmi egyébnek,
De annak egésznek, épnek,
Föld-szülte földnek
És Isten-lehelte szépnek!”

A szentmise után következett a ballagási ünnepség: Széplaki Márk (11.bg) a 11. évfolyam nevében köszöntötte a végzősöket, Kalicz Regő (12.bg) Túrmezei Erzsébet versével mondott búcsút, Varga Virág (12.ag) búcsúbeszéde után pedig az orsolyás hagyományokhoz híven a végzős osztályok képviselői kötötték fel szalagjaikat a zászlóra. Both Ábel Babits költeményét adta elő, majd dr. Kovács András, iskolánk igazgatója bocsátotta útjukra a végzősöket.

Az iskolától a templomig és vissza a 8–11. évfolyamosok sorfala között haladt a ballagási menet: diákok, osztályfőnökeik, tanáraik és a meghívott vendégek.
A 12.-esek megmérettetései hétfőn kezdődnek a magyar érettségivel, melyet kedden a matematika, szerdán a történelem, csütörtökön az angol és pénteken a német érettségi követ.

Fotó: Aszódi András

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde