Húsvéti Üdvözlet

„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: |dq|Talpra magyar...|dq|da
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban

Kerékpártúra a Föld napján

A Szent Orsolya Gimnázium természettudományi munkacsoportnak köszönhetően az iskola 275. évfordulója alkalmából kerékpáros túrasorozat első állomásán vehettünk részt április 22-én, a Föld napján. A 65 kilométeres túra Sarródot vette célba, mely során egy kellemes tempót tekerve tehettük meg a távot. A Mekszikópusztához közeli madárvártánál néhány információval gazdagodtunk a Fertő-táj élővilágról.

Hazafelé megmászva az Új-hegyet meglátogattuk az öreg mandulafát, ahonnan rálátni csaknem az egész Fertő–Hanság Nemzeti Parkra. A mandulafától elhanyagolható erőlködéssel el is jutottunk a végcélunkig. 

Aki úgy érezte, hogy van benne még több: egy szép élményben lehet része a soron következő, május 13-ai túrán, hiszen megkerülheti Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvizét. Reméljük, legalább olyan jó idő lesz, mint az előző alkalommal. Emellett örülnénk, ha akadna olyan résztvevő, akinek meghoztuk a kedvét, hogy a mindennapi életben is biciklivel járjon autó helyett, mivel minden kis lépés számít!

Köszönjük kísérő tanárainknak: Kovács László, Nagy Árpád és Tiborcz Viktor tanár uraknak a lehetőséget!

Belley Ámon, Kónya Imre Levente

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde