„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

Tanári hivatás és a sport szeretete: Németh Lehel

A Győr-Moson-Sopron Megyei Diáksport Egyesület minden évben elismeri a diáksportban régóta eredményesen dolgozó testnevelőket, akik kitartó, önzetlen munkájukkal hozzájárulnak a megyei diáksport színvonalának fenntartásában, emelésében. A 2022. évben iskolánk testnevelő tanára Németh Lehel is a dijazottak között volt. A győri Kristály Étteremben tartott ünnepségen a díjakat Rácz József, az egyesület elnöke, Török Zsolt, az egyesület titkára és Sipos Győző a Magyar Diáksport Szövetség Nyugat-Dunántúli Regionális Iroda vezetője adta át.
"Németh Lehel Szombathelyen végzett a tanárképző főiskolán 1985-ben matematika-testnevelés szakon, ezután egyből tanítani kezdett Sopronban a Belvárosi Általános Iskolában (mai nevén Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde), ahol jelenleg is tanít. 
Nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy közel 40 évet egyetlen iskolában dolgoztak végig, határozták meg egy ekkora közösség sportéletét.  A hosszú évtizedek alatt számtalan tevékenységgel segítette iskoláját. A szaktanár, az osztályfőnök, a munkaközösség vezető csak néhány azok közül a feladatok közül, amiket magas szakmai színvonalon látott és lát el jelenleg is.
A közép-, és emeltszintű érettségire való felkészítés révén nagy hatással van azokra a diákokra, akik később hivatásukként a sportot választják, legyen szó gyógytornász, edző vagy testnevelő tanárjelöltekről. Diákjai kiemelkedő eredményeket értek el a sport különböző területein. Kosárlabda csapataival többször is dobogóra állhatott az országos döntőkön abban a sportágban, ami számára a legkedvesebb. Az iskolán kívül egyesületi csapataival is szép eredményekkel büszkélkedhet.
A szakmai fejlődés a mai napig fontos számára, számtalan továbbképzéssel töltött óra mellett említésre méltó, hogy 2012-ben az egyetemi végzettséget is megszerezte. Alázatossága, kitartása, önzetlensége, alapossága, fáradthatatlansága, szakmai felkészültsége és a sport iránti tisztelete, szeretete is hozzájárult ahhoz, hogy kivívja kollégái tiszteletét, a jövő generáció számára pedig példakép legyen."
Írta: Testnevelő kollégája, volt diákja és tanítványa

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde