„Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot,
hanem hogy általa üdvözüljön a világ.” (Jn 3,17)

Gyermeknap az alsóban
„Híres Orsolyám”
„Az Orsolya nemcsak nevel, oktat, de példát is mutat”
„Embernek lenni! Csak-embernek, semmi egyébnek”
Szülők Akadémiája: Földi-Kovács Andrea - Keresztény társadalmi felelősség
Szalagavató Szent Angéla ünnepén – „Véget ért a próbajáték…”
Floorball diákolimpia

Hatodikasok a Bendegúz-verseny élvonalában

A Bendegúz nyelvÉSZ anyanyelvi tanulmányi verseny megyei fordulójában sikeresen szerepeltek iskolánk 6.bg osztályosai. Kelemen Dóra tanárnő tanítványai nagyon élvezték a Mosonmagyaróváron megrendezett versenyt, valamint az azt követő filmnézést, foglalkozásokat és az ingyenes büfét…

Kópházi Dalma 1., Tokodi Gergely Csaba 5., Csonka Emília pedig 6., helyet szerzett a nyelvtanversenyen. Mindhárman érdekesnek találták a tesztes feladatokat, még akkor is, ha voltak olyan kérdések, amiket még nem tanultak. Ennek ellenére mindhárman megerősítették, jövőre is indulnak a megmérettetésen. Dalma 1. helyezettként továbbjutott az országos döntőre – nyereménye könyv, póló, oklevél és toll is volt, míg a többiek örültek a kapott tollnak, valamint a verseny elején kiosztott csokinak és könyvutalványoknak.

Dalma elmondta, az iskolában Dóra nénivel és otthon is sokat gyakorolt, számára a feladatok ismerősek voltak, hiszen másodikas kora óta indul a Bendegúz-versenyen. Érdekli a nyelvtan és a természetismeret, szabadidejében pedig gyakran ír verseket. Gergő inkább a matekot szereti, de ki akarta magát próbálni egy nyelvtanversenyen is, emellett érdekli a történelem és a nyelvtan is; mivel a szülei mérnökök, valószínűleg ő is ezt a pályát fogja választani. Emília inkább a sportok felé vonzódik, de emellett kedveli az irodalmat is.

Az anyanyelvi tanulmányi verseny országos döntőjét május 13-án Szegeden fogják megrendezni – Kópházi Dalma részvételével.

© 2016-2022 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde