„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

Farsang az alsóban

„Arcod rejtsed álarc mögé,

öltsél cifra maskarát,

szökjünk, tomboljunk.

Itt a farsang,

pörögjenek citerák”

Kerék Imre

Tanítványainkkal együtt nagyon várjuk már a tavaszt, így a tél borús felhőit messze elkergetve, hangos vigasságba kezdtünk. „Farsang farkán”, húshagyókedden megrendeztük az alsó tagozatban is a farsangi mulatságot, melyet az utóbbi napokban lázas készülődés előzött meg.

A ráhangolódást egy fergeteges táncbemutatóval kezdtük, ahol Lajtos Gergő edző irányításával azok a tanítványaink adtak műsort, akik rendszeresen részt vesznek az akrobatikus rocky edzéseken itt az iskolában. A gyerekek nagy tapssal köszöntötték ügyes diáktársaikat. A ritmus nagyon a lábukban volt, gyorsan ropták a táncot.

Délután kettőkor már zsibongott az iskola, s igazi farsangi díszben pompázott valamennyi osztályterem. Erre az alkalomra szinte minden kisgyerek és a tanító nénik is jelmezt öltöttek. A Díszteremben megrendezett jelmezes felvonuláson mindenki megcsodálhatta az ötletesnél ötletesebb maskarákat.

Természetesen a bulihoz és a jókedvhez hozzátartoztak a sütemények, üdítők is. A szülők gondoskodásának köszönhetően volt mindenből bőségesen. Köszönjük a sok-sok finomságot!

Az osztálytermi játékot és a közös táncot követően a délután zárásaként Böröcz Mária tanárnő irányításával hangulatos farsangi táncházban vehettek részt az érdeklődő gyerekek.

Jó volt, szép volt, de most már a tavasz felé kacsingatunk.

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde