„Ha ketten közületek egyetértve kérnek valamit a földön,
meg fogják kapni mennyei Atyámtól.” (Mt 18,19)

Gyermeknap az alsóban
„Híres Orsolyám”
„Az Orsolya nemcsak nevel, oktat, de példát is mutat”
„Embernek lenni! Csak-embernek, semmi egyébnek”
Szülők Akadémiája: Földi-Kovács Andrea - Keresztény társadalmi felelősség
Szalagavató Szent Angéla ünnepén – „Véget ért a próbajáték…”
Floorball diákolimpia

Szalagavató Szent Angéla ünnepén – „Véget ért a próbajáték…”

Január 27-én, Szent Angéla napján tartotta iskolánk a 12. évfolyamosok szalagavatóját. A korlátozások és megszorítások után idén végre visszatérhettek az osztályok a közös ünnepléshez. A szalagavató délután 5 órakor szentmisével kezdődött, amelynek elején a végzős évfolyamok leányai álltak sorfalat a szentmisére bevonuló fiú osztálytársaiknak. 

A három 12. osztály a Szeplőtelen Fogantatás orsolyita templomában élhette át végzős évük első nagy ünnepét. A szokásokhoz híven a szalagavatás szertartása szentmise keretén belül valósult meg; az olvasmányt Kalicz Regő (12.bg), a szentleckében Szent Pál Szeretethimnuszát pedig Magyar Péter (XII) olvasta fel. A prédikációban Kovács Gergő Vilmos atya, iskolalelkész hangsúlyozta többek között, hogy a szalagavató az érettségihez vezető út első komolyabb állomása; az eddigi próbajáték élesbe fordul. – Nekünk, orsolyásoknak ez a templom az otthonunk – emelte ki Gergő atya. – Szép hagyományunk, hogy ebből a lelki otthonból – amely számos szép emlékünk helyszíne volt – indítjuk a nagy útra végzőseinket. A szentmise során megáldásra kerültek a végzésüket jelképező kék szalagok, amelyeket az osztályfőnökök tűztek fel a diákokra egy-egy személyes gondolat kíséretében.

A szentmise után a három végzős osztály vidám műsora következett az iskola dísztermében, amelyben felelevenítették az együtt töltött 4, 8, illetve 12 év emlékezetes, és vidám eseményeit. A XII. osztály a fényképes összeállítása után egy rövid játékra invitálta tanárait, melynek keretében kiderült, ki tud a legtöbbet az osztályról. A totót Kükedi Józsefné igazgatóhelyettes-asszony nyerte meg, őt követte szorosan a XII. felének felsős volt osztályfőnöke, Kincse Szabolcs tanár úr, a 3. helyezett Kincse-Leveli Kitti tanárnő lett. Ezt követően pedig az iskola ebédlőjében egy állófogadás keretein belül ünnepelték tanáraikkal ezt a különleges mérföldkövet a leendő ballagó gimnazisták.

Fotó: Aszódi András

© 2016-2022 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde