„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: |dq|Talpra magyar...|dq|da
Tartós szeretet nagyböjti élelmiszergyűjtés
Hamvazkodás a Szent Orsolya Templomban
Bál izgalmakkal, meglepetésekkel
Farsangi délutánok az Orsolyában - képgaléria
Szalagavató Szent Angéla ünnepén

Adventi várakozás az alsó tagozaton

Advent van, s átjárja lelkem a szeretet és az emlékezés.

Rájövök ismét, tán ezredszer, hogy szépen élni gyakran túl kevés.

Szeretni szóban és tettekben, hinni, remélni szüntelen. (Kassák Lajos)

 

Advent: várakozás, csendesség, egymásra figyelés. 

A közös várakozás jegyében az alsó tagozaton szép és szeretetteljes programokkal igyekeztünk megörvendeztetni egymást, a szülőket és a kollégákat egyaránt.

A várakozás heteiben hétről – hétre kedves ünnepség keretében gyújtottuk meg a Hit, a Remény, az Öröm és a Szeretet lángját az adventi koszorún. Feldíszítettük az iskolánk ablakait, a bejáratnál az adventi gyertyák hirdették a várakozás örömét. Advent második hetétől feldíszített karácsonyfa várta a reggel érkező tanítványainkat.

Játszóházba, karácsonyi barkácsolásra invitáltuk a leendő elsősöket, tanítványainkat és a családokat egyaránt.

Együtt köszöntöttük Szent Miklós ünnepét, 3.b osztályunk színes műsort adott a Soproni Egyetem Botanikus kertjében.

Szeplőtelen fogantatás ünnepén tartottuk iskolánk lelki napját, melyet ünnepi szentmisével köszöntöttünk, majd csendes barkácsolás következett. Este épületünk dísztermében lámpás felolvasást tartottunk „Adventi mesék” címmel, mely maradandó lelki élményt nyújtott mind a résztvevő gyermekek, mind a pedagógusok számára egyaránt.

Számos kollégánk és nagy örömünkre sok kis tanítványunk látogatta a hajnali Roráté szentmiséket az Orsolya templomban.

Hagyományainkhoz híven minden osztályunk készült karácsonyi műsorral, melyet advent utolsó hetén előadtak az osztályok szülői közösségének.

Az adventi időszakban nem feledkeztünk meg az adakozásról sem. A szülők támogatásával angyali dobozokat gyűjtöttünk és továbbítottunk a rászoruló gyermekeknek és magányos időseknek a Szent Márton ház együttműködésével. 4.a osztályunk a karácsonyi ajándékozás helyett a Soproni Kórház Gyermekosztályát támogatta orvosi eszközök vásárlásával.

Az ágfalvi Dalforrás Népdalkör karácsonyi kántálása iskolánk udvarán már a Karácsony közeli eljövetelét hirdette számunkra.

Az utolsó együtt töltött napon az alsó tagozat irodalmi szakköre és a 4.a és 4.b osztályok szívmelengető karácsonyi műsorral köszöntötték társaikat és iskolánk pedagógusait.

Most amikor lassan belépünk a várakozás utolsó napjaiba a fényes éj felé, Pilinszky János gondolataival köszönjük meg Mindenkinek a támogatást és a szeretet, mellyel széppé tették alsó tagozatosaink számára a várakozás idejét.

„Add, Istenem, hogy a világ kisimuljon és elcsendesedjen bennem és mindenkiben.”

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde