„Mindenki téged keres.” (Mk 1,38)

A szavak ereje: Talpra magyar...

"Adni öröm!" - Adventi adakozás az alsó tagozaton

Adjatok, néktek is adatik … (Lukács 6:38)

Karácsonyra történő lelki felkészülésünk fontos része az elesettek támogatása és az adakozás örömének megismertetése tanítványainkkal.

A korábbi évekhez hasonlóan nagy örömmel vettünk részt a Határok Nélkül Alapítvány Szent Márton Ház Angyali Doboz akciójában, amelynek keretében rászoruló gyermekek és idős elesett emberek részére készültek adománycsomagok. Köszönjük a családok támogatását, melynek eredményeként több mint 80 dobozt továbbítottunk az Alapítvány részére.

4.a osztályunk szülői közössége és a tanulók az idei évben úgy döntöttek, hogy egymás megajándékozása helyett az erre szánt összeget jó célú adományozásra fordítják. Az így összegyűjtött összegből az osztály a Soproni Erzsébet Kórház Gyermekosztálya részére 40 db fecskendőt vásárolt, melynek segítségével a gyógyszert hatékonyan és fájdalommentesen lehet beadni szúrás és kanül bevezetése nélkül.

Az osztály tanulói tanítónőik, Zukovits Krisztina és Böröcz Mária kíséretében és segítő támogatásával 2022. december 19-én adták át ajándékukat a Gyermekosztály képviselőinek. A látogatás alkalmával a Doktor Úr elmondta a gyerekeknek, hogy nagy segítség ez nekik, hisz egy epilepsziás roham esetében sokkal könnyebb beadni orron keresztül a gyógyszert, mint vénát szúrni.

Tanítványaink lelkesek voltak, öröm volt látni rajtuk azt, hogy mennyire megértették a lényeget. Szeretettel hoztak a bent fekvő betegeknek ezen felül játékokat, könyveket.

Nagyon büszkék voltak magukra, mi pedig rájuk!

Köszönet a szülőknek és minden támogatónak!

„ADNI ÖRÖM!”

Határtalanul pályázat logóMegvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

euroexam

AFS Magyarország

© 2024 Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde